Élő Sport

Kézi-vb: Szoros meccsen nyert a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott Chile ellen játszotta harmadik csoportmeccsét a franciaországi világbajnokságon. A mieink az első fordulóban 27-23-as vereséget szenvedtek Németország ellen, a horvátoktól pedig 31-28-ra kaptak ki.

A dél-amerikai válogatott óriási meglepetésre legyőzte Fehéroroszországot az első körben, majd Uwe Gensheimerék simán kiütötték Mateo Garralda tanítványait.

Nagy László bokája nem jött rendbe, így a csapatkapitány Chile ellen nem léphetett pályára, helyette Gulyás Péter került be a csapatba.

Mikler Roland hétfőn délelőtt csatlakozott a társaihoz, a 32 éves kapusnak vasárnap kora reggel családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.

Első félidő:

Három magyar góllal indult a mérkőzés, aztán magukra találtak a dél-amerikaiak, hiszen 6-2 után gyorsan feljöttek 7-6-ra. Fazekas Nándor bravúrokat mutatott be a kapuban, előtte a fal nem zárt túl jól, így nagy szükség is volt erre.

már az Jamali Imanötödik gólját lőtte, ezzel volt 12-8 a javunkra. Császár Gábor magabiztosan (3/3) értékesítette a Bánhidi Bence által kiharcolt büntetőket, az irányító hetesgóljával lett 13-9.

Ismét feljöttek mínusz kettőre a chileiek, így Xavier Sabaté mester időt kért, a kupaktanács után Bodó Richárd bombázott átlövésből a kapuba. Lékai Máté kiszorított helyzetből köszönt be, 17-14-es eredménnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

Második félidő:

Emil Feuchtmann találatával indult a második félidő, Mikler Roland mellett lőtt a hálóba a chilei játékos. Juhász Ádám gyönyörű passzcsel után villant, 19-15-re vezettünk ekkor.

Nem tudtuk leszakítani a chileieket, végig lőtávolon belül maradt az ellenfél. Gulyás Péter második góljával lett, 28-25 tíz perccel a vége előtt, emberrel a nyakán lőtt a bal felsőbe a szélső.

Juhász mindent eldönthetett volna öt perccel a vége előtt, de ziccert rontott. A túloldalon Mikler védett bravúrral egy átlövést, így megnyugodhattunk. 34-29-re nyert a magyar válogatott, a mezőny legjobbja Lékai Máté volt, ötször köszönt be a veszprémi irányító.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban, az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

Eredmény – Férfi kézilabda-világbajnokság, C csoport, 3. forduló

Magyarország – Chile 34-29 (17-14)
17:45, Rouen, Kindarena

A férfi kézilabda-válogatott vb-kerete

Kapusok: FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László* (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő* (Telekom Veszprém)
*tartalékok

II. félidő, 55-60. perc

Feuchtmann lövése a felsőlécen landol, a túloldalon Juhász ront ziccerben. Esteban Salinas hat méterről lő a kapunkba, majd Jamali gólja után ismét néggyel megyünk három perccel a vége előtt. Mikler bravúros védése után eldőlt a meccs, két perc volt hátra, 31-27-es állást mutatott az eredményjelző. Bánhidi köszön be, ez volt a negyedik gólja. (32-28) Jamali pörget a chilei hálóba, majd Juhászé lett az utolsó szó: 34-29. Megszerezte tehát első győzelmét a magyar férfi kézilabda-válogatott.

II. félidő, 50-55. perc

A chilei időkérés után Bánhidi lő a hálóba ziccerben. (29-25) Salinas talpról lő nagyon mellé, ráadásul bele is sérül a próbálkozásba. Lékai belemenése után a másik kapu előtt Jamali kap két percet, sőt hetessel jöhetnek a dél-amerikaiak. Ervin Feuchtmann 7. gólja is megszületett (29-26) Sabaté mester időt kér.  Ancsin átemeli a védőjét, de nincs hetes,, majd ismét Ancsin próbálkozik, ezúttal a kapufát találta telibe. Gulyás védekezik jól, megvan a labda. Lékai megy be bátran, hetest harcol ki. Császár ismét, ez is bent van. 30-26.

II. félidő, 46-50. perc

Mikler földöntúli bravúrja, kapufára tolta a szélső ejtését, a másik kapu előtt Bánhidi villan. (27-24) Ligetvári megkapta a harmadik két perces kiállítását, ő már nem jöhet vissza a piros lap miatt. Salinas elkapta a fonalat, 27-25, Mikler csak beleérni tudott a lövésbe. Juhász nagy passza után Bánhidi hibázza el a ziccert, de szerencsére nem találja el az üres kaput az ellenfél. Gulyás az emberrel együtt lőtt a bal felsőbe, majd Lékai találja el a kapufát nagyon messziről. Ancsin hát mögötti passza pontatlan, majd Mikler véd.

II. félidő, 41-45. perc

Ancsin lövése is bent van, 23-20-ra vezetünk, majd ismét a jobbátlövő köszön be, szerencséje is volt, a kapusról pattant be a labda. Garralda időt kér, Sabaté besárgul, szóvá tette, hogy az ellenfél sokáig tanácskozik. Rodrigo Salinas szépít, Ancsin kap egy két percet. (24-21) Balogh bombázza a kapufára a labdát, a túloldalon befelé pattant, de ismét gyors gólt szerzünk: 25-22. Salinas megszórja magát: a bal felsőbe küldte a labdát. (25-23) Gulyás meglövi az első gólját a vb-n, 26-24.

II. félidő, 36-40. perc

19-17 lerohanásból, majd Lékai góljával 20-17, Rodrigo Salinas egyből válaszol: 20-18. Bánhidi szabálytalan zárása után, javít: labdát szerez, de ziccerből hibázik. Zubai kapott egy nagyot a fejére, Salinas is a földön. Ligetvári kapja meg a második kiállítását, Salinast rángatta meg a magyar játékos. Mikler ziccert véd, gyenge kísérlet volt a szélsőtől. Lékai góljával 21-18, nagyon megverte lábbal a chilei védőt. Salinas szépít, majd Mikler mutat be újabb parádés védést. Lékai talpról köszön be, majd könnyű gólt szerez az ellenfél: üres volt a kapunk.

II. félidő, 30-35. perc

Gulyás Péter a pályán nálunk, a chileiek kezdték a második félidőt. Emil Feuchtmann lő Mikler mellett kapuba, majd Ancsin Gábor villan messziről (18-15). Mikler simán véd egy közbelövést, majd Juhász lő kapu fölé nagy helyzetben. Jól védekezünk, fent a játékvezetők keze. Rodrigo Salinas lő mellé. Juhász gyönyörű passzcsel után lő a hálóba. (19-15) Baeza szerencsés gólt lő, 19-16 ezzel.

I. félidő, 26-30. perc

Bodó bombáz a hálóba, 14-11. Beálló Frellij szépít, majd Bánhidi harcol ki hétméterest. Császár ismét magabiztos, 3/3 büntetőnél jár. 15-12. Ervin Feuchtmann átlövésből köszön be, majd Salinas lő közbe, a kontrából pedig Juhász Ádám lövi harmadik gólját, 16-13. Frellijet megint megtalálták, ezt is belőtte, 16-14. Lékai Máté kiszorított helyzetből lövi a 17. gólunkat, Garralda kikéri az idejét. Kínai figurával próbálkozott az ellenfél, de nincs újabb gól, 17-14-re vezetnek a mieink a félidőben.

I. félidő, 21-25. perc

Megvan az első chilei két perc is, majd Bánhidi lőtt kapu fölé. Fazekas véd átlövést, majd Bodó próbálkozik egész pályáról. Kapu mellé lőtt a fiatal játékos, Sabatétól nagy fejmosást kap. Fazekas ismét bravúrt mutat be, majd Ligetvári lövését védi a kapus. Sabaté időt kér 13-11-es állásnál.

I. félidő, 15-20. perc

Jamali nagy formában, az ötödik gólját lőtte, 12-8. Fazekas véd ziccert, de a chileiek jöhetnek oldalról. Esteban Salinas cunderes megoldásával 12-9. Bánhidi harcol ki hetest Balogh csodapassza után. Császár ezt is belövi, 13-9-re vezetünk. Salinas értékesít egy kipattanót, megvan a chileiek 10. gólja. Emil Feuchtmann estében lövi a 11.-et.

I. félidő, 11-15. perc

Fazekas véd nagyot, majd Balogh visz végig gyorsan egy akciót, 9-6. Feuchtmann nagy gólt lő talpról, majd Jamali ismét, átlövésből talált be az iráni származású kézilabdázó. (10-7) Ligetvári ütött fejre, itt a meccs első két perces kiállítása. Harsányi lökött, hétméteressel jön az ellenfél. Feuchtmann lefelé lő, Fazekas nem tud védeni, 10-8. Üres volt a kapunk, de szerencsénkre fölé ment a chilei lövés. Bánhidi szerencsés góljával ismét hárommal megyünk.

I. félidő, 6-10. perc

Császár lövi be a hetest, 5-2-re vezetünk. Ligetvári is leteszi a névjegyét, majd rögtön jön a válasz: 6-3. Kapufát lőtt Feuchtmann, nincs gól hetesből. Ceballos nagy passzt kapott, majd kitempózta Fazekast, 6-4. Harsányi értékesíti a kipattanót, 7-4-re megyünk. Feuchtmann találatával 7-5, majd Baeza villanása után máris 7-6 az állás. Jamali már a harmadik gólját lövi, 8-6.

I. félidő, 1-5. perc

A magyar válogatott kezdte a meccset, Balogh passzolt szépen Bánhidinek, utóbbi játékos hagyta ki a ziccert. A chileiek elrontják az első támadásukat, Jamali lövi a mieink első gólját, talpról köszönt be hét méterről. Lerohanásból jön a második, Juhász talált be. Fazekas első védése is megvan, nincs chilei szépítés. Juhász ismét a szélről, már 3-0-ra vezetünk. Megvan az első chilei gól, majd máris 4-1, Jamali ismét. Potyognak a gólok, 4-2.

Köszöntjük a kedves olvasókat!

Hamarosan kezdődik a Magyarország – Chile mérkőzés a franciaországi világbajnokság C csoportjának 3. fordulójából.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik