Sport

Gyárfás Tamás vs. Nemzeti Sport: A verbális bokszmeccs

Médiatörténelmi kuriózumként a MÚSZ elnöke kihívta a sportnapilap főszerkesztőjét, Szöllősi Györgyöt egy, az amerikai elnökjelöltek szópárbajára hajazó televíziós vitára. Lássuk, mi lesz belőle?

A MÚSZ szerda délelőtti elnökségi ülésen Gyárfás Tamás írásban is benyújtotta lemondását, majd délután két órától a sajtó rendelkezésére állt, ahol tételesen elmondta a saját verzióját, miért is döntött a távozás mellett.

A FINA-alelnök a sajtótájékoztatón megemlítette, igazából két harcos ellenfele van. Azt már minden bizonnyal az egész ország tudja, egyikük Hosszú Katinka (és Shane Tusup), aki tavaly decemberben, majd januárban, egy 12 milliós szerződés széttépésével indította meg azt a hógolyót, amely egy november idusán közzétett újabb Hosszú-poszt után lavinává duzzadt és elsöpörte a 23 éve regnáló elnököt hivatalából.

Az exelnök másik harcos ellenzéke “friss hús”. Nem más, mint a Nemzeti Sport élére pont e Hosszú-poszt után pár nappal kinevezett Szöllősi György, aki hivatalába lépése óta több alkalommal és elég markánsan foglalt állást Gyárfás ellen.

Gyárfás a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre úgy fogalmazott, kettejük ellentéte viszonylag új keletű.

Szöllősi György úr azóta haragszik rám, amióta felkért, hogy támogassa az Úszószövetség a 2015-ös Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által szervezett Év Sportolója gálát (Szöllősi a MSÚSZ elnöke is egyben –  a szerk.). Visszautasítottam, mert úgy gondoltam, a sportolók versenyeztetésére biztosított adóforint nem erre a célra való. Azóta érezhető a Nemzeti Sport főszerkesztőjének az ellenszenve, holott addig úgy tűnt, egészen jóban voltunk.

– érvelt a 2017. január 8-ig még hivatalban lévő elnök az újságírók előtt. Hozzátette, nagyon szívesen kiáll egy nyilvános vitára a Nemzeti Sport főszerkesztőjével, ahol akár egy tévétársaság, az ATV kamerája előtt, mindketten, egyenlő feltételek mellett ütköztethetik álláspontjukat, nem pedig egyoldalúan, ahogy szerinte Szöllősi úr a Nemzeti Sportban ezt többször is megtette.

Nos, úgy tudjuk, az ATV valóban fogékonynak bizonyult a médiatörténelmi kuriózumnak tekinthető vita tető alá hozatalára; a csatorna mindkét felet kapacitálta az amerikai elnökjelöltek verbális ütközetére hajazó televíziós szópárbaj elfogadására, azonban hiába a nagy hűhó, a szervezkedés, mégsem lesz az egészből semmi, mert a Nemzeti Sport főszerkesztője szerdán végül nemet mondott.

Valóban meghívtuk a feleket. A Mészáros Antónia által vezetett péntek esti Szabad szemmel című műsorunkat ajánlottuk fel és először mindkét fél rábólintani látszott a valóban rendhagyó vitára. De mivel senkit nem szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom az információjukat

– adott választ a 24.hu információjára Németh Szilárd, a csatorna hírigazgatója.

Honlapunk természetesen megkereste mindkét érdekelt felet. A Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György, úgy fogalmazott:

Véletlenül sem szeretnék partner lenni abban a személyeskedésben, amelyet Gyárfás Tamás az úszók távozó elnöke kezdett, hiszen nem a Nemzeti sportnak vagy nekem személy szerint van nézeteltérésem vele, hanem a legsikeresebb magyar sportoló követeli a távozását egy sor más aktív és volt klasszis úszóval együtt.

Gyárfás Tamás kérdésünkre szűkszavúan válaszolt:

Nagyon sajnálom, hogy elmarad a vita, mert szerettem volna korrekt módon tisztázni a felmerült kérdéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik