Sport

Magyar hegymászó halt meg Új-Zélandon

Verhás Gergő életét már nem lehetett megmenteni.

Verhás Gergő két társával együtt mászott, a Mount Rolleston északi oldalán leesett egy meredek sziklaoldalon helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra előtt, írja a Stuff alapján a hvg.

A csoport Aucklandből érkezett, a cél a 2275 méter magas hegy meghódítása volt. Már vasárnap a csúcs közelében éjszakáztak, onnan folytatták az utat, amikor megtörtént a halálos baleset.

Verhás magyar állampolgár volt, de az Új-zélandi Hegyi Klub aucklandi szekciójának is a tagja, a klub vezetője is megerősítette a halálhírt.

Ő úgy tudja, már lefelé haladtak, amikor a magyar mászó megcsúszott egy törmelékes szakaszon, majd egy hófolton csúszott ötven métert, egy sziklás részen ért földet.

Sam Newton szerint a sportoló halála tragikus veszteség, a magyar mászó aktív és népszerű tagja volt a klubnak, az elmúlt fél évben tucatnyi csúcsot hódított meg Új-Zélandon.

A társai a hatóságok szerint hamar Verhás mellé értek, de már nem tudtak rajta segíteni. A holttestet a mentőhelikopter 1900 méteres magasságban találta meg, a mentős már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik