Sport

Eb-döntő újratöltve: a gallok bosszúra készülnek

sandrine grouda (Array)
sandrine grouda (Array)

Franciaország az elődöntőben vehet revánsot a spanyolokon a két évvel ezelőtti fináléban elszenvedett fiaskó miatt a női kosárlabda Európa-bajnokságon.

Sandrine Gruda, a kékmezes alakulat centere eddig pazar formában teljesít a magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságon, ellenállhatatlanul dobálja a kosarakat nemzeti csapata hatalmas örömére, ezzel párhuzamosan pedig ellenlábasai nagy-nagy bánatára. Legutóbb, a csütörtöki negyeddöntők során a Szborjanán sikerült átverekedniük magukat.

Az idei tornán szinte hozzászokott a kosárlabdát kedvelő társadalom, ahogy a gall együttes majdhogynem a saját dolgát nehezíti meg minden egyes parkettre lépése alkalmával: ahogy folydogál a meccs, hamar megnyugtató előnyre tesznek szert, amire ráülnek, olyannyira, hogy aztán nüansznyira olvad a különbség a vérszemet kapó ellenféllel szemben. Volt, amikor megégették a kezüket emiatt, de legtöbbször mégis ők örülhettek a végső dudaszó után, s a győzelmet ugye nem kell megmagyarázni. Mindent összevetve ez is a küzdeni tudásukat jellemzi.

A fentebb említett kosárlabdázó a tegnapi napon töltötte be a 28. életévét, s valószínűleg az oroszok felett aratott diadal még édesebbé tette számára az ünneplést. Hivatalos Facebook-oldalán köszönetet is mondott a követőinek, amiért ezen a jeles napon ennyien emlékeztek rá, s kedves üzenetekkel köszöntötték fel.

Direction les 1/2 finales et le TQO est galement assur ! Un trs joli cadeau d’anniversaire Merci tous pour vos messages, maintenant focus sur demain !

Posted by Sandrine Gruda on 2015. június 25.

Információink szerint a szülinapi buli nem tartott sokáig, mert a francia csapat tagjai nem felejtették el, milyen fontos mérkőzés vár rájuk péntek este, „főműsoridőben”. Ha valaki oda van a női kosárlabdáért, annak a hét utolsó munkanapja hamisíthatatlan szuperrangadóval kedveskedik. Franciaország ugyanis visszavágna Spanyolországnak, feltehetően a két esztendővel ezelőtti Eb-döntő még mindig erősen él az emlékezetükben, amikor egy ponttal bukták el (70–69) a hazai rendezésű kontinenstornát.

Érdekességként annyit elárulhatunk, akkor sem Grudán múlt az aranyérem, hisz 5000 néző előtt 25 pontot szerzett. Kérdéses, egy hasonló produktum ezúttal elég lesz-e a címvédő ibériaiak ellen. 

Női kosár-Eb, elődöntők és helyosztók, a pénteki játéknap programja:

15.30: Oroszország–Montenegró

18.00: Szerbia–Fehéroroszország (Tv: Sport1)

20.30: Spanyolország–Franciaország (Tv: Sport1) 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik