Sport

TOP 5: Michelisz balesete és a táncoló oroszlánok

A Sport24 ismét megpróbálta összeszedeni az elmúlt hétvége legérdekesebb történéseit.

Michelisz Norbert és a túraautó-világbajnokság mezőnye a hétvégén Makaóban vendégeskedett, a vasárnapi első futamon honfitársunk a negyedik lett. A második futamon aztán már a rajt után ki kellett állnia, ugyanis Hondája összeakadt Tom Chilton autójával és Michelisz húzta a rövidebbet, mivel a pálya melletti korlátnak csapódott. Ha mindez nem lett volna elég, visszavágódott a mezőnyben, ezt követően pedig többen is nekihajtottak – ripityára törve a versenygépet. Michelisz így végül nem tudta megelőzni Robert Huffot az összetett versenyben és a hatodik helyen zárta az évet.

Videó – Michelisz makaói balesete:

Van olyan nap az ember életében, amikor semmi sem akar összejönni. Ezt érezhette Lee Stempniak, a Calgary Flames hokisa az Edmonton Oilers elleni kanadai rangadón, szombaton. Először az első harmad végén hívta fel magára a figyelmet, amikor Andrew Ference-szel csapott össze a palánk mellett, az ütközésből szó-, majd ütésváltás lett, Stempniak végül vesztesen, vérző orral hagyta el a jeget. A meccs hajrájában aztán már az egyenlítésért ment a Flames (az Edmonton 0-2-ről fordított), egy kimaradt helyzet után pedig a menteni igyekvő Stempniak hason fekve a saját kapujába ütötte a korongot, beállítva a 4-2-es végeredményt.

Videó – Stempniak “öngólja”:

Kamerun a hétvégén megváltotta jegyét a brazíliai világbajnokságra, miután az idegenbeli 0-0-át követően hazai környezetben 4-1-re győzte le a nagy rivális Tunéziát. A kameruni focisták – a sztárjátékossal, Samuel Eto’óval az élen – bebizonyították, nem csak a labdarúgáshoz, de a tánchoz is értenek és egy mókás performanszt adtak elő közvetlenül a lefújást követően.

Videó – Így örültek Eto’óék:

Vízilabdában a nagy sikerek után az edző is a medencében szokott kikötni a játékosoknak köszönhetően, nem volt ez másképp a Szeged zsinórban harmadik kupagyőzelme után sem vasárnap. Vincze Balázs az utóbbi időben elég sokszor elázott már, bár nem hinnénk, hogy ezt nagyon bánná.

Videó – Vincze Balázs mostanság sokat fürdik (az összefoglaló végén):

A Forma-1 idei szezonja már egy ideje nem tartogat túl sok izgalmat a számunkra – ez a politikailag korrekt megfogalmazása annak, hogy unalmas –, ám a zsinórban negyedik világbajnoki címét megszerző Sebastian Vettelnek még volt miért hajtania. A németek sztárja vasárnap, az Amerikai Nagydíjon is befoghatatlan volt, ezzel pedig zsinórban nyolcadik futamgyőzelmét aratta, amivel átadta a múltnak a legendás honfitárs, Michael Schumacher, illetve Alberto Ascari megdönthetetlennek hitt rekordját.

Videó – Vettelnek futamról futamra jobban megy a gumiégetés:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik