Sport

Idén is küldhetünk egy hajrát az olimpiára

mob-coop(960x640).png (mob, coop)
mob-coop(960x640).png (mob, coop)

A legnagyobb kiskereskedelmi franchise hálózattal rendelkező vállalkozás, a Coop Üzletlánc közös akciót hirdetetett a Magyar Olimpiai Bizottsággal.

A MOB kiemelt arany fokozatú támogatója ebben az évben is folytatja társadalmi szerepvállalásait, köztük a magyar sport, azon belül az olimpikonok támogatását.

A Küldjünk egy közös hajrát Londonba nevű kezdeményezés keretén belül a Coop mintegy 3000 üzletében lehet majd találkozni olyan standokkal, ahol egy szalagot találhatunk, amelyre ráírhatjuk üzeneteinket, jókívánságainkat. A hálózat június 22-én, az olimpiai csapat hivatalos búcsúztatásán adja majd át a szalagokat a sportolóknak, akik azokat magukkal is viszik az olimpiára.

Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke szerint ez az akció nemcsak a sportolók számára fontos, hanem erősítheti a magyar emberek identitását is.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az akciót bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, a MOB nemcsak az államnak és az önkormányzatoknak köszönhet sokat, hanem a szponzorainak is, akik a felkészülés időszakában is a magyar sport fejlődéséért tesznek. (A Coop egyébként a női kézilabda- és a férfi vízilabda-válogatott fő támogatója az “olimpiamentes” időszakban is.)

Az üzletlánc a szalagakció mellett 120 rendezvényen (köztük 18 kiemelt nagyvárosban) szórakoztató programokkal hangol az olimpiára, ahová a korábbi ötkarikás hősöket hívták meg, hogy népszerűsítsék az olimpiai eszmét. Részt vesz a mozgalomban többek között Repka Atitla, Bóta Kinga, Szabó Szilvia, Gerebics Roland, Pádár Ildikó, Tóth Tímea vagy éppen Horváth Viktor.

Ott lesz Farkas Ágnes, a női kézilabda-válogatott korábbi klasszis átlövője is: „Szeretném megköszönni, hogy Pekinghez hasonlóan ezúttal is részt vehetek ebben a mozgalomban. Négy éve meggyőződhettem a csillogó szemű emberek révén arról, mennyire szeretik a magyar emberek a sportot. Nyitottak és nagyon szurkolnak, örülnek, hogy üzenhetnek az olimpikonoknak”.

A mozgalomban közreműködők

Vári Attila, olimpiai bajnok vízilabdázó:

„Négy éve is részt vettem a kezdeményezésben, és most is úgy éreztem, hogy így kell tennem. Megtapasztalhattam az olimpián is, mennyire jó érzés a faluban azzal szembesülni, milyen sokan szurkolnak értünk. A drukkerekkel találkozva is meggyőződhetünk arról, hogy a sport mennyire fontos az embereknek. Ami a vízilabdát illeti, nagyon drukkolok a csapatnak, jó irányba halad a felé, hogy sorozatban a negyedik olimpiáját is megnyerje”.

Wichmann Tamás, világbajnok, olimpiai ezüstérmes kenus:

„Az elmúlt olimpia előtt már részese voltam az országjárásnak, az emberek java része lelkesen üdvözölte a sportolókat, az aláírásával, apró versikékkel, buzdító gondolatokkal fejezték ki jókívánságaikat az olimpián részt vevő csapat tagjainak. Ez nem változott mára, az emberek szemében nagy értéket képvisel az olimpiai indulás lehetősége”.

Kökény Beatrix, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó:

„Én is részt vettem már a négy évvel ezelőtti road show-n, akkor is nagyon tetszett, jó volt az emberekkel találkozni. Azért nem lesz más ez az olimpia, mint a többi, mert négy éve is várták az emberek a jó eredményeket, ez természetes. Most nehéz gazdasági helyzetben van az ország, így minden kisebb sikernek jobban örülnek az emberek, ilyenkor elfelejtik mindennapi gondjaikat” – mondta a Sport24 kérdésére a Ferencváros ikonja, aki beszélt párja, Imre Gáza párbajtőröző esélyeiről is:

„A párbajtőr egy érdekes fegyvernem, nincsenek előre kiszámítható esélyek. 96-ban újoncként bronzérmes lett, most kikaphat az első kanyarban, és odaérhet az érmes helyekre is. Sajnos nincs csapatverseny, nagyon nehéz volt a kvalifikáció emiatt, így most még nem izgul London miatt, nagyon örül, hogy ott lehet”.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik