Sport

Halál a Girón – Gyászol a kerékpársport

A csapat- és sporttársakat teljesen megdöbbentette Wouter Weylandt halálos balesete.

Mint ismert, a Giro d’Italia harmadik szakasza tragédiába torkollott, a 26 éves belga kerekes ugyanis egy nagy esés következtében életét vesztette az olasz kerékpáros körverseny hétfői napján.

“Mit sem számít, hogy átvettem a vezetést összetettben – mondta David Millar, a Garmin brit versenyzője, aki kritizálta a televíziós közvetítés rendezőjét, mert szerinte nem kellett volna képeket sugározni a földön fekvő és erősen vérző Weylandtról. – El sem tudom képzelni, mit élhet most át a családja. Ez szörnyű.”

A Tour de France-on hétszer diadalmaskodott amerikai Lance Armstrong twitter-oldalán szólalt meg az esettel kapcsolatban: “Nagyon szomorú vagyok, sokkolt, ami történt. Nyugodjék békében!”

“A csapatunk még mindig nem tért magához, ma egy barátot és egy versenyzőtársat veszítettünk el – írta közleményében a Leopard-Trek. – Őszinte részvétünk Wouter családjának és barátainak.”

“Nagyon technikás volt az a lejtő, az aszfalt teljesen egyenletes ott – mondta Davide Vigano, Weylandt egyik csapattársa. – Csak a célba érkezés után tudtam meg, hogy mi történt. Erre nincsenek szavak.”

A vasárnapi második szakaszt a második helyen záró Mark Cavendish, a HTC-Highroad csapat brit kerékpárosa úgy fogalmazott, nem szabadna, hogy ilyen tragédiák történjenek a sportágban. “Nagyon rosszul érzem magam, ha csak belegondolok ebbe. Lélekben a családjával vagyok, nyugodjon békében.”

“Pat McQuaid, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke szeretné kifejezni őszinte részvétét Weylandt egész családjának, valamint a barátainak és a csapattársainak, de a Girón szereplő sportolóknak is, akiknek le kell győzniük fájdalmukat, hogy folytatni tudják a versenyt” – írta közleményében a nemzetközi szövetség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik