Poszt ITT

Szeretnél sikeres, jól élő magyar polgár lenni? Elmondjuk, hogyan kell!

Mindenki kritizálja, elemzi, boncolgatja, vizsgálgatja, kapargatja az új kormányplakátokat, de egy fontos üzenet senkinek sem jött át eddig...

50 éve nem volt ilyen alacsony az infláció, alacsony a költségvetési hiány és a multik is adóznak. Szóval jól megy nekünk, ezt külföldön is elismerik, ezért fontos, hogy a magyar polgárok is értesüljenek a nagy hírekről. Ezért óriásplakátokat helyez ki a kormány, amin magyar emberek szövegbuborékokban mondják el az őszinte véleményüket.

Ezt már mindenki kivesézte, sőt egyes savanyújóskák kifigurázták a plakátokat, nem átallva akár Adolf Hitlert is rájuk tenni. De egy fontos részlet, ami a gazdaság működőképességét mutatja, kimaradt:

az ING.

Bizony, minden plakáton minden egyes férfi ingben feszít, ami minden jóléti társadalomban a boldogulást jelenti. Kond (nevezzük így a plakáton szereplő férfit) az egyik képen a négyfős családjával szerepel. Látszik, hogy régen nem engedhette meg magának az új inget, de most vett kettőt is, elégedett felesége pusztítja el a gyűrödéseket a vasalóval. Kiemelendő középen kettéfésült hajú fiúk, Előd, akinek kockás-színes inge a jövőbe mutató pajkosságot és bizakodást jelzi. Előd ingét mi is irigyeljük.

 

Taksony jelzi, hogy már a rózsaszínt sem kell szégyellni, ez egy nyitott város, nyitott ország, mindenki elfér egymás mellett és a gazdaság is növekszik. Taksony az egyedülálló negyvenes úriemberek mintaképe, aki ezzel a plakáttal és fiatalos inggel a szerelmet is biztos megtalálja.

 

József könnybe lábadt szemmel mesél a növekvő minimálbérről, holott valószínűleg már nyugdíjas. Így is olyan szép kék inget vett fel, amit a BKV-től sohasem kapott 2010 előtt. Mindezt azért teheti meg, mert fia, szintén József növekvő béréből egy szett inget vett neki.

 

A sort Koppánnyal zárnánk, aki barátnőjével, a csinos szemöldökű Emesével néz boldogan ránk. Koppány régen a brit használtruha-boltokban vette az ingeit, most viszont milliókat kapnak az államtól otthonteremtésre, így több marad más célra. Gyermeket terveznek, de Emese megengedte szerelmének, hogy elmenjen a Zarába. Koppány egy laza, de mellbimbóra feszülő inget vett, némi zselét is tudott vásárolni a maradék pénzből, szóval mindenki jól jött ki. Tény, hogy Emesének még meg kell tanulnia vasalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik