Otthon

6,9 millió dollárért eladó Marilyn Monroe egykori lakóháza

A béke és nyugalom szigetének érzését nyújtja a birtok.

Marilyn Monroe színésznő az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt, aki 1962-ben tragikus hirtelenséggel hunyt el. Élete során 43 különböző házban élt, de saját tulajdonába csak egy Los Angeles peremkerületében, Brentwoodban lévő ház került, melyet korai halála miatt nem sokáig élvezhetett.

A díva halála után több tulajdonosa is volt a luxusháznak, mely most újra eladó

Jelenlegi gazdái 6,9 millió dollárt kérnek az 1929-ben épült ingatlanért, melyhez fél hektáros ligetes kert tartozik.

Monroe 1962-ben állítólag 67 ezer és 90 ezer dollár közötti összegért vásárolta a 4 hálószobás, 3 fürdőszobás házat, röviddel harmadik férjétől, Arthur Millertől történt válása után.

A ház alapterülete 250 négyzetméter körüli, tehát los-angelesi viszonylatokban nem nagy

Néhány részében a Monroe korából származó, korabeli építészeti megoldás máig megmaradt. Ilyenek a fagerendák, a terrakotta padló, a fehér stukkó falak, a gótikus íves ajtók és a boltíves mennyezetek, de ugyanolyan a füves udvar, a bejárat és a medencés kert is, mint Monroe idejében volt. A konyhát viszont felújították tetőablakkal és francia kertre vezető ajtókkal.

A birtokon lévő vendégház különösen fontos volt a dívának:

Ez az életnek egy olyan helye, ahol bármikor megpihenhetnek a barátaim, ha bajba kerülnek, itt mindig helyük van. Ebben a környezetben nyugodt körülmények között tölthetik napjaikat addig, amíg dolgaik helyrejönnek – mondta egy alkalommal Monroe.

Az ingatlan romantikus környezetben fekszik, bensőséges hangulatot áraszt. Rövid sétával elérhetők a legközelebbi üzletek és éttermek. Összességében a béke és nyugalom szigetének érzését nyújtja, amelyet nehéz megtalálni Los Angelesben – mondják az ingatlanos szakemberek, akik szerint nem kell hosszú ideig várni, míg új tulajdonoshoz kerül az egykori Monroe-ház.

Via

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik