Mobil

Ikrekkel tesztelték az új iPhone X arcfelismerőjét

Az iPhone X egyik legnagyobb újítása a rendkívül finom szenzorok sokaságára támaszkodó FaceID arcfelismerő, amiről az elmúlt hetekben több ízben is olvashattunk főleg megbízhatósága kapcsán, és hogy az Apple az eredeti pontosságon némileg butít annak érdekében, hogy felgyorsuljon a modell gyártása – az új mobilból ugyanis világszerte hiány lesz az induláskor.

Nem lesz elég iPhone X, gond van a gyártással
Technikai problémák miatt a gyárak nem tudnak annyi készüléket leszállítani, mint amekkora igény mutatkozik az új okostelefonra.

Az arcfelismeréses azonosítás működéséhez szükséges TrueDepth kamerarendszer rengeteg érzékelőt tartalmaz: van benne infravörös kamera, előlapi kamera, pontkivetítő, közelségérzékelő, mikrofon, hangszóró, amik apró és kifinomult alkatrészek, így előállításuk körülményes.

Forrás: AFP

Az iPhone X-ről készült első tesztek a napokban jelentek meg, az egyik érdekes kísérletben próba elé állították a jubilumi készülék biometrikus azonosítóját. Nem csak azt vizsgálták, hogy a sapka-napszemüveg-sál szenthármas kifog-e a FaceID-n (nem), de azt is, hogyan birkózik meg egy külsőleg megkülönböztethetetlen ikerpár tagjainak beazonosításával.

Greg és Brian 36 évesek és állításuk szerint még a családtagjaik sem mindig biztosak abban, hogy melyikükkel beszélnek épp – a videót látva ezt el is hisszük. De vajon az Apple megoldása képes megvédeni egyik iker mobilját testvérétől?

Spoiler: a teszt alapján igen, a TrueDepth kamerarendszer szépen muzsikál ebben a nehéz helyzetben is.

Olvasói sztorik