Tech

Youtube-videós lánya miatt rúgták ki az Apple mérnökét

Az Apple kirúgta egyik mérnökét azután, hogy a férfi lánya közzétett egy hands-on videót saját YouTube-csatornáján az iPhone X-ről. Brooke Amelia Peterson az édesapja eszközének funkcióit mutatta be, a felvételt ráadásul az Apple cupertinói székhelyének egyik kávézójában rögzítette. Ken Bauer, az apa is szerepelt a videóban,  az Apple Pay használatát mutatta be, majd átnyújtotta lányának a készüléket. A videó a YouTube egyik legfelkapottabb tartalmává vált másnapra, aztán hirtelen eltűnt a platformról.

Egy újabb vlogban Peterson elárulta, hogy a bemutatót az Apple kérésére távolította el a YouTube, és hogy a cég ezután elbocsátotta édesapját is. „Ha az Apple-nek dolgozol, nem számít, mennyire vagy jó ember. Ha megszeged a szabályokat, nem tolerálják.” – magyarázta csalódottan, de hozzátette, hogy nem haragudnak a cégre a döntés miatt.

Ugyan az iPhone X már előrendelhető, és az Apple is megtartotta sajtóeseményét, ahol az újságírók megtapogathatták az új csúcsmodellt, de Peterson videója egy hivatalosan még nem megjelent, a cégtől kikerült dolgozói eszköz részletes bemutatása volt, ami olyan érzékeny információkat is tartalmazott, mint kiadatlan termékek és szolgáltatások kódnevei, illetve a személyzethez köthető QR-kódok. Mindezt tetézi, hogy az Apple kampuszán ráadásul tilos videót rögzíteni, még az olyan nyitott helyeken is, mint a Caffé Macs kávézó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik