Média
Andy Vajna

Szombathely az új célpont Andy Vajna és a Rádió 1 számára

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2017. 09. 06. 12:36

Korábban a témában:

Újabb várossal bővülhet hamarosan a filmügyi kormánybiztos rádiójának, a Rádió 1 hálózatnak a vételkörzete. A Rádió 1-et működtető Radio Plus ugyanis szerdán bejelentette: hálózatos együttműködésre vonatkozó kereskedelmi szerződést írt alá a Vasi Friss Rádió Kft. és a Radio Plus Kft.

Kérelemmel fordulnak a Médiatanácshoz

A szombathelyi Frisss FM nevű helyi rádiót működtető társaság és a Rádió 1-et üzemeltető cég a szerződés alapján a következő napokban nyújtják be a hálózatba kapcsolódási kérelmet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának. Kedvező döntés esetén nem csak Szombathelyen, de annak térségében is hallhatóak lesznek a kormánybiztos rádiójának műsorai, többek között a Balázsék elnevezésű reggeli műsor, valamint több más Rádió 1-es műsor is, melyeket a hálózatba kapcsolódást követően Budapestről vennék át, de állítólag a helyi hírek mennyisége nem csökken majd, mivel óránként helyi műsorblokkot is sugároznak majd, feltéve, hogy a Médiatanács megadja mindehhez az engedélyt.

A hálózatba kapcsolódásra vonatkozó szerződést bejelentő közleményben idézik a Vasi Friss Rádió Kt. ügyvezetőjét, Horváth Zoltánt is, aki azzal indokolja az összekapcsolódást a kormánybiztos rádiójával, hogy a Rádió 1 erős brand, mely mögött egy profi szakmai csapat áll, nagyon népszerű a reggeli műsoruk, és a játszott zenék terén is kiemelkedőt nyújtanak.

A hallgatók értékelik a rádió helyi hír- és információs szerepvállalását, de azt is, hogy ismert sztárokat hallhatnak, és olyan szórakoztató műsorokat, amelyek korábban itt, helyben is elérhetőek voltak

– mondta a Vasi Friss Rádió Kft. ügyvezetője, aki azt ígérte, hogy a híreket továbbra is egész nap helyben szerkesztik majd, azt a hallgatók a jól ismert hazai műsorvezetőktől hallhatják, nem kell nélkülözniük a helyi tartalmakat, de emellett megkapják az országosan népszerű műsorokat is. Ezen túl kereskedelmileg is előnyös a hálózatba kapcsolódás nem csak számukra, de a helyi hirdetők számára is – húzta alá.

A reklámértékesítés is Vajnáékhoz kerül

Az együttműködés keretében a Radio Plus Kft. a Frisss FM központi reklámfelületeinek értékesítését is végzi, amely a spot és a non spot alapú reklámokra egyaránt vonatkozik. A Radio Plus feladata a Frisss FM képviselete a központi ügynökségeknél és hirdetőknél. A helyi hirdetők számára pedig elérhetővé válik a Balázsék című műsor is.

A Rádió 1 hálózata jelenleg már 22 városban és azok vonzáskörzetében érhető el, de a városok száma még most is folyamatosan, rohamléptekben bővül. Épp a napokban írtunk arról, hogy a Médiatanács időnként a médiatörvény és a saját frekvenciapályázatainak feltételeitől is eltekintett, hogy így biztosítsa a Rádió 1 (a Radio Plus) terjeszkedését. Ennek következtében Békéscsabán egy ott üzemelő helyi rádió hamarosan elnémulhat, az ott dolgozó rádiósok elveszíthetik a munkájukat, utolsó reményük a bíróság. A Médiatanács ugyanis annak ellenére nem zárta ki a Radio Plust a helyi rádiós frekvenciapályázaton, hogy a Radio Plus olyan súlyos hibákat vétett, ami miatt ezt többszörösen is meg kellett volna tennie.

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Régi rádiósokat lehetetleníthetnek el Vajna kedvéért
Több mint húszéves múltú magyar családi médiavállalkozás kerülhet bajba, miután a Médiatanács szemet hunyt a velük szemben pályázó Andy Vajna kormánybiztos pályázatának súlyos hiányosságai felett Békéscsabán.

A Rádió 1 ezenkívül Veszprém és Dunaújváros térségében is terjeszkedni készül. Előbbi helyen azonban a terjeszkedést egyelőre megakasztja egy pereskedés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.