Média

Nincs akadály Andy Vajna terjeszkedése előtt

Információink szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa keddi ülésén véglegesítette a három hajdúsági helyi rádiós frekvenciára, a Hajdúböszörmény 98,9 MHz-re, a Hajdúnánás 93,3 MHz-re, valamint a Hajdúszoboszló 100,6 MHz-re vonatkozó műsorszolgáltatói szerződéseket. A műsorszolgáltatói szerződéseknek pedig része, hogy hálózatba kapcsolódhat az említett helyi rádiós frekvenciákra korábban sikerrel pályázó LB Rádió Kft. a budapesti központú, Andy Vajna kormánybiztos érdekeltségében lévő Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-vel. A gyakorlatban ez azt jelenti: hamarosan három újabb helyi frekvencián is hallhatók lesznek majd a Vajna-rádió műsorai.

Vajna az ügyvédjei cégének segítségével terjeszkedik

Ahogy arról már korábban részletesen is írtunk, az LB Rádió Kft. mögött Andy Vajna és a Rádió 1 médiajogászának cége áll, ezért már előzetesen is sejthető volt, hogy az idén létrehozott LB Rádió valójában Vajnáékat szeretné segíteni a már amúgy is számos helyi rádióval hálózatba kapcsolódó Rádió 1 vételkörzete növelésében. Az LB Rádió pályázataiban szerepelt is, hogy a megszerzett helyi frekvenciákon a rádiók hálózatba kapcsolódhassanak a Rádió 1-el, a Médiatanács pedig eheti ülésén véglegesítette is az LB Rádió szerződését, valamint ezzel összefüggésben módosítják a Radio Plus szerződését is.

A döntés következtében az érintett helyi rádiós frekvenciákon helyi tartalom mindössze napi néhány órában lesz hallható, míg a nap túlnyomó többségében a Budapesten készülő Rádió 1 adása lesz hallható.

Mivel a Médiatanács eheti ülésén született határozatokról sem a Médiatanács oldalán, sem pedig a sajtónak nem adtak ki tájékoztatót, kerestük az ügyben az NMHH sajtóosztályát és a Rádió 1 sajtósait is megerősítésért. Az NMHH részéről elmondták:

A Médiatanács eredetileg úgy írta ki a pályázati felhívást, hogy hálózatba kapcsolódásra lehetőséget ad, ezután így vette nyilvántartásba a pályázót, amelyet így hirdetett nyertesnek. A Médiatanács e heti ülésén a szóban forgó pályázatok után megindított hatósági szerződéskötési eljárásokat lezárta az LB Rádió Kft.-vel, és ennek következtében, az előírásoknak megfelelően módosította a Radio Plus Kft.-vel, a Rádió 1 médiaszolgáltatójával fennálló szerződését.

A Rádió 1 részéről későbbre ígértek választ. (Frissítés: A válasz időközben meg is érkezett – azt mondták a Rádió 1-nél, hogy ők még nem kaptak értesítést az ügyben.)

Vajna egyébként Veszprémben is terjeszkedni készül, ehhez szintén a jogászainak, Bíró Balázsnak és Litter Zsuzsannának a nevén lévő cégét, az LB Rádiót hívta segítségül.

Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában
Veszprémi médiára is rátenyerelhet Andy Vajna
Jogászának cégét használva bővítheti rádiója vételkörzetét Veszprémben a TV2 és a Rádió 1 jelenlegi, illetve a Bors, a Kisalföld és Délmagyarország leendő tulajdonosaként is ismert kormánybiztos, aki biztos befutónak tűnik a 60 ezres lakosú városban.

Andy Vajna Rádió 1 hálózata egyébként a helyi rádiós terjeszkedéseknek is köszönhetően jelenleg országosan a rádiós piac harmadik leghallgatottabb rádiójának számít, míg Budapesten a másodikok, legalábbis a legutóbbi rádiós közönségmérési (hallgatottsági) adatok alapján.

FRISSÍTÉS (2017.09.01.) A Médiatanács eheti ülésén gyakorlatilag az is eldőlt, hogy Vajna emberének, Belénessy Csaba volt MTI-elnöknek a cége megkapja a dunaújvárosi helyi rádiós frekvenciát.

rádió keverőpult
Andy Vajna Dunaújváros rádiós piacára is rátenyerel
A Médiatanács eheti ülésén gyakorlatilag el is dőlt, hogy a Belénessy Csaba volt MTI-elnökhöz - Andy Vajna üzleti partneréhez - köthető kft. fogja megkapni a dunaújvárosi 93,1 MHz-et.
Kiemelt kép: Andy Vajna kormánybiztos (archív)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik