Simicska 168 óra (Simicska 168 óra címlap)
Média

Nem ment csődbe a 168 Óra, és Orbánék sem záratták be

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 08. 26. 10:54

Napokon át elérhetetlen volt a 168 Óra online felülete, a hetilap megjelenése pedig egy napot késett. Csőd nincs, és nem is a kormány záratta be őket. Gond azért akadt.
Korábban a témában:

Több mint 72 órán át elérhetetlenné vált a 168 Óra online kiadása, és késett a nyomtatott hetilap múlt heti számának megjelenése is egy napot. Többen ez alapján már azt rebesgették a médiapiacon, hogy csődbe jutott a lapkiadó, míg mások azt hitték, hogy a mostanában az állítólagos fideszes vesztegetési botrányokról tényfeltáró cikkeket közlő portált esetleg hatósági úton bezáratta valahogyan a kormány – írta a kreativ.hu.

A portál azonban utánakérdezett a dolognak, és azt a választ kapta Megyeri András Jonatántól, a 168 órát kiadó Telegráf Kft.-t tavaly felvásárló Brit Media Kft. vezetőjétől, hogy szó sincs ilyesmiről.  Megyeri azt mondta a Kreatív Online-nak, hogy a lap megjelenése technikai okok miatt csúszott, az online felület pedig azért vált elérhetetlenné, mert éppen a megújításán dolgoztak, és nem várt nehézségek merültek fel.

Megyeri András Jonatán Fotó: Neményi Márton/24.hu
Megyeri András Jonatánnal interjúzik idén áprilisban a 24.hu munkatársa, Szalay Dániel Fotó: Neményi Márton/24.hu

Nem várt nehézségek adódtak az átállás során, de a hét végén elindul az oldal, és azt szeretnénk, ha fél éven belül az egyik vezető hírszájtként tekintenének a 168ora.hu-ra

– válaszolta Megyeri, aki azt is mondta a portálnak, hogy az oldalt új szolgáltató kezeli teljesen új szervereken, ezért nem volt olyan sima az átállás, mint azt eredetileg tervezték.

A 24.hu korábban egyébként megírta: a 168 óra és a Klubrádió online szerkesztőségét összeolvasztják és közös newsroomot alakítanak ki, hogy hatékonyabban használják fel a szűkös erőforrásaikat.  A 168 Óra tulajdonosa, a Brit Media ugyanis a Klubrádióba is beszállt, sőt folyamatosan növeli tulajdonrészét. A Brit Media az év végére már a Klubrádió Zrt. részvényeinek körülbelül 25 százalékával rendelkezik majd, de Megyeriék később akár szívesen lennének többségi tulajdonosok is.

Nem állnak jól anyagilag, de a belga Brit Europe Foundation finanszírozza a veszteségeket

Megírtuk azt is: a 168 órát felvásárló és a Klubrádióban is egyre nagyobb tulajdonrésszel jelenlévő, sőt a hírek szerint további terjeszkedési tervekkel rendelkező Brit Media eredménykimutatása szerint árbevételük nem volt 2015-ben, csak költségük, így 5,1 millió forint veszteséggel zárták az évet. Leányvállalatuknál, a 168 órát kiadó Telegráfnál az árbevétel 428 millióról 417 millióra változott, adózás előtti eredményük mínusz 23 millió lett, míg 2014-ben 24 millió volt a mínusz. A Klubrádiónál egyébként 102,7 millió forint árbevételre tettek szert a beszámoló szerint, ami csökkenést jelent a korábbi 151 millióhoz képest. A rádió – ahol egyelőre egyébként még Arató András van többségben – 98 millió forintos veszteséget mutatott ki, ami több mint kétszerese a korábbi év 44 millió forintos mínuszának. Ennek ellenére sem a 168 Óra, sem pedig a Klubrádió fennmaradása nincs veszélyben, ugyanis a Brit Media mögött valójában egy tehetős alapítvány, a belga Brit Europe Foundation áll.

Hírünk megjelenésekor a 168 Óra oldala egyébként éppen újból elérhetőnek bizonyult.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel gestures after addressing delegates during her conservative Christian Democratic Union (CDU) party's congress in Essen, western Germany, on December 6, 2016.
German Chancellor Angela Merkel launches into campaign mode for elections taking place in 2017. / AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.