Média

Online főszerkesztőt is cserél a 168 óra

Nagy Csaba leköszönő online főszerkesztő az ATV vendégeként
Nagy Csaba leköszönő online főszerkesztő az ATV vendégeként
Nagy Csaba leköszönő online főszerkesztő ezt maga jelentette be egy körlevélben, amiből az is kiderült, hogy ki lesz az utódja. A 168 óránál nagy átalakulás zajlik, hamarosan az online szerkesztőség a Klubrádióval költözik össze.

Nagy Csaba néhány ismerősének, kollégájának küldött körlevélben jelentette be hétfőn, hogy a 168 Óránál történt szervezeti átalakulások részeként április 4-től az online kiadás irányítását Angyal Gábor veszi át tőle.

Nagy – akire még 2008 januárjában bízta a Telegráf Kft. akkori vezetése a 168ora.hu főszerkesztését, azt megelőzően pedig a Népszabadságnál volt főszerkesztő-helyettes, illetve egy időben kiküldött római tudósító – a jövőben az online kiadásnál dolgozik tovább szerkesztőként.

Angyal Gábor, a 168ora.hu új főszerkesztője
Angyal Gábor, a 168ora.hu új főszerkesztője

Az utódjának kinevezett Angyal Gábor korábban a Népszabadságnál dolgozott, egyike volt azoknak, akik 2004 őszén távoztak a laptól, ahol akkoriban fizetéscsökkenésre és elbocsátásokra került sor. Angyal a Népszabadságtól történt távozása óta LinkedIn profilja alapján az Uniomedia nevű pr-ügynökségnél dolgozott.

Nagy átalakulások zajlanak, a Klubrádióval is összebútoroznak

A 168 óra hetilap és a kapcsolódó online portál, a 168ora.hu háza táján nagy átalakulások zajlanak ezekben a napokban, április elsejével átadta a hetilapot 1989 óta irányító Mester Ákos a stafétát, a főszerkesztői feladatokat a fiatalabb generációnak. Mester Ákos elsején egy sajtóeseményen búcsúzott el, és mutatta be utódját, Tóth Ákost, aki már ettől a héttől megújítja a lapot.

A sajtóeseményen a 168 órát tavaly megvásároló, a belga Brit Europe Foundation nevű alapítvány tulajdonában lévő Brit Media Kft. ügyvezetője, Megyei András Jonatán a 24.hu-nak elmondta, hogy a 168 óra online kiadását is megújítják hamarosan. Megyeri a 24.hu-nak adott interjúban egyebek mellett elárulta azt is, hogy a Brit Media kisebbségi tulajdonában lévő Klubrádióval is szövetkeznek, sőt hamarosan közös hírgyárat hoznak létre, ami a szerkesztőségek összeköltözésével is jár. Megyeri András Jonatán elmondása szerint az elképzelés bírja Arató Andrásnak, a Klubrádió többségi tulajdonosának támogatását is. (Erről és Mester Ákos távozásáról ebből a tudósításunkból tudhat meg többet.)

(Kiemelt kép: Nagy Csaba, a leköszönő főszerkesztő az ATV egyik műsorának vendégeként)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik