Közélet

Voldemort-gate: Csepreghy ismerőse az előzetesben ülő pályázatíró 

csepreghy nándor (Array)
csepreghy nándor (Array)
Kapcsolatuk magánéleti, gyermekeik révén ismerik egymást.

A Miniszterelnökség államtitkára az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, hogy az úgynevezett Voldemort-gate ügyéhez annyiban kapcsolódik, hogy az előzetesben lévő pályázatíró nő ismeri őt. Csepreghy Nándor szerint kapcsolatuk kizárólag magánéleti, gyerekeik révén ismerik egymást, egy idősek a gyerekek, születésnapi zsúrokon szoktak találkozni.

A politikus az ügyet kirobbantó 168 Óra részéről korrektebbnek tartotta volna, ha a cikk megjelenése előtt őt is megkérdezik. Mint mondta, nem a sajtó nyomására folytatnak vizsgálatot, az Emmi már korábban jelezte, hogy valami nem stimmel, megállította a folyamatot, visszavonta a pályázatot.

Csepreghy Nándor közölte: az Öveges program esetében is elindult a nyomozás, miután kiderültek visszaélések, az Emmi megtette a feljelentést. A kormány korábbi lépései is a visszaélések megelőzését szolgálta, nincs szükség pályázatírókra az uniós pénzek elosztásához és nagyon sokat tettek azért, hogy beszűküljön ennek a körnek a mozgástere.

A teljes pályázati adminisztráció digitalizált, nincs már előnyük a pályázatíróknak, nincs szubjektív értékelési rendszer, ha azt mondják egy pályázónak, hogy ezt ki lehet játszani, és ezt el is hiszi, akkor az a pályázó hülye.

Csepreghy Nándor szerint egy kormányzatnak felelőssége egy nemzeti tőkés réteg megteremtése, amely regionálisan és világszinten is jelen van. Az államtitkár úgy látja, Hadházy Ákos most egy politikai terméket épít. Szerinte minden állami szereplőnek, képviselőnek kötelessége, hogy lobbizzon azért, hogy hozzájuk kerüljenek uniós források, de csak a törvényes keretek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik