Light

Majmok loptak katonai iratokat egy malajziai bázisról

Egy csapat majom támadta meg a szolgálatot teljesítő kézbesítőt a malajziai Malaccában fekvő Terendak katonai bázison, elszedték tőle a küldeményeket, majd egy pillanat alatt eltűntek az erdő lombjában.

Az első jelentések szerint a 33 éves postás megsérült a támadás során, az ellopott dokumentumok között pedig bizalmas katonai iratok is voltak. Később a hadsereg, utóbbi információt határozottan cáfolta. Közleményükben azt írták, kizárólag teljesen hétköznapi levelek tűntek el, és remélték, senki nem gondolja komolyan azt, hogy úgy kezelnek bizalmas iratokat, hogy azt akár majmok is ellophassák. A tettesek kézre kerítésére mindenesetre közös csoportot alakítottak a vadőrökkel.

A Malaccai Nemzeti Park és Vadvédelmi Hivatal igazgatója Noorzakiahanum Mohd, azt nyilatkozta, hogy a bázis közelében élő majmok kissé valóban csintalanok, a szokásosnál bátrabbak és agresszívebbek. Korábban is követtek el már emberek elleni támadásokat a támaszponton, többek között az iskola, de még a mecset környékén is.

Nem a mostani az első gyanús majomakció a térségben. Mint arról néhány napja beszámoltunk, Thaiföld északi részén makákók tépték miszlikbe az ország új alkotmányáról szóló népszavazás szavazóinak névjegyzékét. Véletlen lenne, hogy a két eset majdnem egy időben történt?

(The Malay Mail, The Star)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik