Kultúra

Mégsem lesz ma világvége – ismerte el az író, aki korábban beharangozta a katasztrófát

Világvégét ígért mára, vagyis szeptember 23-ra David Meade, amerikai író, asztrológus, keresztény számmisztikus. A férfi azt mondta, a Bibliából, pontosabban a Jelenések Könyvéből vezette le a jóslatát.

Arra alapozott, hogy a 33 az egyik legfontosabb szám a keresztény teológiában, például 33 évig élt Jézus, és 33-szor szerepel az Ószövetségben az Elohim név, ami a Genezis első fejezetének eredeti szövege szerint isten neve.

Meade azt állította, hogy a napfogyatkozás, majd az azt követő hurrikánok a hamarosan bekövetkező Armageddon közvetlen előjelei voltak. Az számmisztikus olvasatában, a napnál világosabb, hogy a világvégének a napfogyatkozás után 33 nappal, vagyis szeptember 23-án kell bekövetkeznie.

Az író azt is kifejtette, hogyan érkezik el szerinte a végítélet. Egy X, vagy Niburu nevű bolygónak kellet volna elhaladnia a Föld mellett, ami a gravitációs vonzásával iszonyatos vulkáni tevékenységet váltott volna ki a világon mindenütt.

Az X vagy Niburu bolygóról szóló híresztelések hosszú ideje keringenek az interneten. Makacsul tartják magukat annak ellenére, hogy Dr. David Morrison, a NASA csillagásza öt éve tételesen megcáfolta a létezését. De badarságnak nevezte Meade a jóslatát a katolikus egyház is és a számos protestáns felekezet is.

Később, amikor már biztosan lehetett tudni, hogy idegen bolygónak nyoma sincs a naprendszerben, Mead kicsit finomított a látomásán. Azt mondta, a világvége mégsem pont szeptember 23-án fog bekövetkezni, csak elindul aznap egy folyamat, ami a végítélethez vezet majd.

„Nem a világnak lesz vége, hanem a világnak abban a formájában, ahogy ma ismerjük. A föld nagy része októberre nem olyan lesz, mint amilyennek ma ismerjük” – nyilatkozta.

Sok hitelt azért ne adjunk szavainak, mert körülbelül annyi alapjuk lehet, mint a 2012 decemberére, a maják naptára alapján megjósolt Armageddonnak.

(via Washington Post, Fox)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik