Kultúra

Gyűlölöd Cerseit? Imádod Danyt? Felhívhatod őket

A HBO-s hackerbotrány továbbgyűrűzik, kiszivárogtak a Trónok harca színészeinek telefonszámai is.

Hétfőn még azt írtuk, hogy az 1,5 terabájtnyi adatot lelopott hackercsapat nem pénzt akar, csak trollkodik, megelégedtek azzal, hogy trollkodtak egyet és felpakolták a netre a legújabb évad 3-4. részének szkriptjét, majd a megjelenés előtt magát a legfrissebb epizódot is. Tegnap viszont kiderült, hogy a megszerzett információért cserébe mégis milliókra számítanak. A hackerek a Hollywood Reporterhez juttatták el azokat az e-maileket és személyes adatokat, amit az HBO-tól loptak, és azzal fenyegetnek, hogy ha nem kapnak pénzt, kiszivárogtatják a birtokukban lévő Trónok harca epizódokat, szkripteket és levelezéseket.

Dollármilliókat követelnek a hackerek az ellopott HBO-adatokért cserébe
Az HBO vezérigazgatójának három napja van fizetni. Ellenkező esetben az interneten landol minden bizalmas adat és Trónok harcás információ.

Az e-mailek között többek között a színészek privát elérhetőségei is szerepelhetnek. 

A Hollywood Reporter természetesen nem hozta nyilvánosságra a megkapott információkat, viszont a magát Mr. Smithnek hívó hacker egyenesen az HBO vezérigazgatójának, Richard Pleplernek üzent, hogy 3 napon belül fizetnie kell, írja az AP. 6 havi fizetésüket követelik, a hackerek saját bevallásuk szerint ugyanis 12-15 millió dollárt (~3-4 milliárd forint) keresnek évente.

Mr. Smith pár napos határidőn belül legalább 6 millió dollárt (~másfél milliárd forint) akar kizsarolni az HBO-tól bitcoinban. 

 

Ehhez képest a hackerek mégis megosztottak 3,4 gigabájtnyi adatot, amely többek között tartalmazza a Trónok harca néhány főszereplőjének, például Emilia Clarke, Lena Headey és Peter Dinklage színészeknek e-mail elérhetőségét és telefonszámát is.

A HBO hiába próbálja elejét venni a további kiszivárogtatásnak és az FBI legjobbjaival dolgozik együtt, egyelőre tehetetlenek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik