Kultúra

A Trónok harca-szkript ellopásánál is súlyosabb lehet az HBO-t ért hackertámadás

A sikersorozat és más szériák forgatókönyveinél kényesebb dokumentumokat is megszerezhettek a hackerek.

A hét elején beszámoltunk be róla, hogy nemrég közel 1,5 TB-nyi adatot tulajdonítottak el hackerek a HBO szervereiről. Az elkövetők nem zsarolták meg a céget, és az HBO sem vásárolta vissza a tartalmakat, ellenben megerősítette, hogy a Trónok harca 7. évad negyedik részének forgatókönyve, valamint a Nagypályások és a 104-es szoba című sorozatok le nem vetített részeit is illetéktelen kezekbe kerültek.

A hackerek most már fel is töltötték a netre az ellopott Trónok harca-szkriptet
Hétfő este még csak a lopás ténye volt bizonyos, ma már el is érhetők az HBO tartalmak az interneten.

Utóbb úgy tűnik, hogy mindez azonban semmi az HBO-t ért valódi csapáshoz képet, ugyanis a Variety legfrissebb értesülései szerint az cég által első körben elismertnél sokkal kényesebb dokumentumokat is megszerezhettek a hackerek. Az új infók alapján a sorozatokkal kapcsolatos anyagok mellett

több ezer jogvédett képet, videót és hanganyagot, személyes információkat az HBO egyik igazgatójáról, hozzáférési adatokat a vezetőség tucatnyi online bank- és biztosítási számlájához, valamint a cég belső levelezéséből rengeteg e-mailt is ellophattak.A veszély pedig még nem múlt el, ugyanis a tévésorozatos anyagok kiszivárogtatásakor a hackerek már meg is ígérték, hogy a jövőben további tartalmakat fognak a már említett 1,5 TB-nyiból közzétenni. Márpedig ha tartják a szavukat, úgy még az eddiginél is nagyobb bajba kerülhet az HBO.

Az üggyel kapcsolatban egyébként már közleményt is kiadott a tévés multi, melyben azt írják, szorosan együttműködnek a kiberbiztonsági cégekkel, hogy fény derüljön arra, miként lophattak el tőlük ilyen hatalmas adatmennyiséget. A közleményből kiderült, hogy számos alkalmazottukat érintő személyes és pénzügyi információt is eltulajdonítottak tőlük, azonban a fent vázoltakról nem tettek említést.

Forrás: Independent

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik