Kultúra

Megvan, ki lesz a fiatal Dumbledore a Legendás állatok-folytatásban

Legendás állatok és megfigyelésük című Harry Potter spin-offról már korábban kiderült, hogy az alkotó J.K. Rowling nem trilógiában gondolkodik, hanem öt epizódban mesélné el Göthe Salmander kalandjait, sőt, azt is elárulta, ezen történetek 19 évet ölelnek fel.

Ez azt jelenti, hogy mivel az első film 1926-ban játszódik, az utolsó rész a második világháború lezárásának évében, 1945-ben zajlik, ami történetesen egybeesik egy másik fontos eseménnyel is a Harry Potter-univerzumban: Albus Dumbledore pont ebben az esztendőben párbajozott Gellert Grindelwalddal.

A két varázsló sokáig barát volt, sőt, együtt akarták megtalálni a Halál ereklyéit, de Grindelwald a fekete mágia barátja lett, ezért meg is romlott a kapcsolata Dumbledore-ral, olyannyira, hogy brutális párbaj lett a vége. Johnny Deppről tavaly novemberben derült ki, hogy ő formálhatja meg Grindewaldot, viszont az ifjú Dumbeldore bejelentése eddig váratott magára.

A Hollywood Reporter írta meg, hogy a népszerű karaktert a 44 éves Jude Law személyesíti majd meg, miután szóba jött egy rakás brit színész: Christian Bale és Benedict Cumberbatch neve is.

Megvan, ki lesz a fiatal Dumbledore a Legendás állatok-folytatásban 1
Jude Law

A folytatást jegyző David Yates rendező elmondta:

Jude Law egy hihetetlenül tehetséges színész, akinek munkáját már régóta csodálom, és alig várom, hogy végre lehetőségem legyen együtt dolgozni vele.

A Legendás állatok folytatása 2018-ban érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik