Kultúra

A Legendás állatok folytatását máris látni akarjuk

Muchichka László
Muchichka László

Ügyeletes jó zsaru. 2016. 11. 23. 16:30

Korábban a témában:

1. A Legendás állatok és megfigyelésüket ugyanaz a David Yates rendezte, aki a legutóbbi négy Harry Potter-filmet is, a stúdió is bízik benne, így biztosak lehetünk, jó kezekben van a franchise.

2. A Göthe Salmandert alakító Eddie Redmayne nem először kerül kapcsolatba a Harry Potter-univerzummal, ugyanis a Harry Potter és a Titkok Kamrájában ő játszhatta volna Tom Denemet, ha nem gondolja meg magát. J.K. Rowling ezt a fun factet majd el akarja helyezni a következő alkotásban valahogy.

3. A Legendás állatok és megfigyelésük előkészületei során az Oscar-díjas színésznek nem kellett meghallgatáson részt vennie, ő volt Rowling első számú jelöltje Göthe szerepére, sőt, miután elvállalta, beleszólása volt szereplőtársai kiválasztásába is. Ez így marad a következő filmek esetében is.

4. Göthe Salmander neve már a Harry Potter és a Titkok Kamrájában is előkerül, a Tekergők térképén. A következő epizódokból kiderül, miért.

fantastic-map

5. Saoirse Ronan, Dakota Fanning, Kristen Stewart és Lili Simmons is esélyes volt Queenie szerepére, de végül az énekes-színész Alison Sudol lett a befutó (A Fine Frenzyként danolászik amúgy). Már ebben az epizódban is énekelt volna, de ezt csak a DVD extráin nézhetjük majd. A tervek szerint a jövőben is énekel majd, és igyekeznek nem kivágni.

6. Minden színész beleszólhatott abba, milyen legyen a varázspálcája (Göthéé például kőris lett, Queenié pedig kagylóhéj), ezt a jó szokást a későbbiekben is követik majd a készítők.

7. A színészek órákat kaptak, hogy miként kell a varázspálcát tartaniuk, a későbbi részek szereplőinek viszont már elég lesz az ezt a részt megnézni:

8. Redmayne állatgondozóktól tanulta meg, hogyan érdemes majd szerepét játszania, segítőit pedig a jövőben is statisztaként helyezi el a filmben hálából.

9. Az orrontó furkász nem először tűnik fel, hiszen a Harry Potter és a Főnix Rendjében pont ezekkel a lényekkel okoznak galibát Dolores Umbridge-nek. Mivel a legtöbb néző odáig volt érte, a későbbiekben nagyobb szerepet is kaphat.

10. Bólintérekel is találkozhatunk a Harry Potter és a Főnix Rendjében, amelyben hőseink Hagrid hiányában ezeket a lényeket tanulmányozzák autodidakta módon. A következő részből mi nézők tudhatjuk meg, Picket miért annyira antiszociális.

fantastic-beast

11. Göthe féltve őrzött képkeretében, Leta Lestrange-t egy ismert színész, Zoë Kravitz testesíti meg, így szinte biztos, hogy a későbbi filmekben előkerül majd. Jó kérdés, hogy milyen rokoni szálak fűzhetik a Sirius Blacket kivégző Bellatrix Lestrange-hez (Helena Bonham Carter).

tumblr_oh0j79tuuu1qkbc9ko1_500

12. A filmben említik az Ilvermorny varázsló iskolát, amelyről a későbbi filmekben lesz még szó.

13. A következő Legendás állatok-film a Warner szerint sokkal sötétebb lesz és a szereplőknek jóval több veszéllyel kell majd megküzdeniük.

14. Dumbledore a következő alkotásban már tuti benne lesz, a színészt már castingolják is.

15. A folytatás inkább összpontosít majd Grindelwaldra, mintsem a mágikus élőlényekre.

he-obsessed-deathly-hallows

16. A második epizód Párizsban és az Egyesült Királyságban játszódik majd, de ettől még ugyanúgy feltűnik majd a Jacob Kowalskit alakító Dan Fogler.

17. Tom Denem, vagyis Voldemort születését is láthatjuk.

18. Göthe Salmander és Tina Goldstein nem jött össze ugyan a filmben, de erre későbbiekben sor kerülhet még. Göthe felesége Porpentin Salmander lesz, ennek a keresztnévnek pedig simán lehet a becézése a Tina.

tina-goldstein-and-newt-scamander-fantastic-beasts

19. Az utolsó (ötödik) Legendás állatok-rész történései a második világháború lezárásának évében, 1945-ben zajlanak majd, ami történetesen egybeesik egy másik fontos eseménnyel is: Albus Dumbledore pont ebben az esztendőben párbajozott Gellert Grindelwalddal.

20. Mivel J.K. Rowling igen elfoglalt (írja a következő epizódok szkriptjeit), regényverzióban csak a forgatókönyv jelenik majd meg, hasonlatosan a Harry Potter és az elátkozott gyermekhez (amit itt lehet kedvezményesen megvásárolni), amely eredetileg színpadi verzióban debütált.

harry-potter-es-az-elatkozott-gyermek-konyvek-1024x576

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.