Kultúra

J.K. Rowling: “Johnny Depp hatalmasat alakít varázslóként”

Az írónő a Legendás állatok és megfigyelésük díszbemutatóján méltatta a színészt, aki a filmben egy sötét mágust játszik.

A rajongók számára újabb szenzációs dologra derült fény a Legendás állatok és megfigyelésük kapcsán, ugyanis a film második részére a közelmúltban leszerződött

Johnny Depp valójában nemcsak a folytatásban, de a hamarosan a mozikba kerülő első részben is játszik.

A háromnál is több részesnek készülő filmszéria első installációjának csütörtökön tartották a díszbemutatóját, amelyen a könyve alapján a film forgatókönyvét is kidolgozó

J.K. Rowling megerősítette, hogy Johnny Depp a sötét varázslót, Gellert Grindelwaldot alakítja a produkciókban.

Az írónő külön kiemelte, hogy látta Johnny Deppet a forgatáson, aki szerinte “hatalmasat alakított” és “hihetetlen dolgokat” művelt Grindelwald szerepével.

J.K. Rowling mellett a Legendás állatok (és várhatóan a folytatások) rendezője, David Yates is dicsérte az 53 éves színészt, akit “rendkívüli tehetségként” aposztrofált, hozzátéve azt is, hogy Depp nagy Potter-rajongó. A direktor így fogalmazott a New York-i bemutatón:

Johnny végig rendkívül izgatott volt, hogy dolgozhatott ezen az anyagon.

Az új filmsorozat közelgő első része 1926-ban játszódik és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal és Oscarral is jutalmazott Eddie Redmayne játssza benne a Newt Scamander (a magyar kiadásban Göthe Salmander) nevű főszereplőt, aki egy mágikus teremtményeket kutató magizoológus. A bonyodalmak ott fognak kezdődni a történetben, amikor Salmander New Yorkba érkezvén “elveszít” néhányat a vele utazó különös lényekből, amellyel veszélybe sodorja mind a varázslók, mind a muglik világát.

A Legendás állatok és megfigyelésük (előzetes) november 17-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: BBC

Ajánlott videó

Olvasói sztorik