Kultúra

Háromnál is több része lesz a Legendás állatok és megfigyelésüknek

A filmek alapjául szolgáló könyvet jegyző J.K. Rowling jelentette be, hogy pontosan hány produkció készül.

Menj haza Rowling, részeg vagy!

– mondhatták volna tegnap este a Potter-rajongók azon a londoni rendezvényen, amelyen a világhírűvé írónő élőben jelentkezett be online, csak azért, hogy elárulja,

a Legendás állatok és megfigyelésük című könyvből végül mégsem 3, hanem 5 mozifilm fog készülni.

Magyarán a nyolcrészes Harry Potter-filmsorozat után az új spinoff-szériát is készítő Warner Brothers és Rowling megérezték a vér szagát rájöttek, hogy a korábban beharangozott trilógiánál több bőrt is képesek lehúzni a varázslós történetről. Ez eléggé szomorú, mindazonáltal figyelembe véve, hogy ezidáig 2,39 milliárd dollárt termelve a Potter-franchise az új évezred egyik legsikeresebb befektetése volt a Warnernek, sajnos nagyon nincs is mit csodálkozni azon, hogy addig ütik a vasat, amíg meleg.

Dollármilliárdok ide vagy oda, egy 80 oldalas fiktív tankönyv alapján 5 filmet csinálni, az már művészet. Ezt még A hobbitból trilógiát varázsoló Peter Jackson is megirigyelné.

Peter Jackson. Fotó: Getty Images
Peter Jackson. Fotó: Getty Images

Az már a Legendás állatok és megfigyelésük 2 premierdátumának bejelentésekor eldőlt, hogy a négy Harry Potter-filmet is jegyző David Yates direktorban immár olyannyira bíznak a producerek, hogy az idén novemberben érkező első felvonás (előzetes itt) után a sequel levezénylését is rábízták. Magyarán ha jól teljesít, az sem kizárt, hogy a kilátásba helyezett további három film rendezését is megkaphatja.

Az új filmsorozat közelgő első része 1926-ban játszódik és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért Arany Glóbusszal és Oscarral is jutalmazott Eddie Redmayne játssza benne a Newt Scamander (a magyar kiadásban Göthe Salmander) nevű főszereplőt, aki egy mágikus teremtményeket kutató magizoológus. A bonyodalmak ott fognak kezdődni a történetben, amikor Salmander New Yorkba érkezvén “elveszít” néhányat a vele utazó különös lényekből, amellyel veszélybe sodorja mind a varázslók, mind a muglik világát.

Az adaptációban Redmayne mellett olyan nagy nevek játsszák a a mellékszerepeket, mint  Colin Farrell, Katherine Waterston, Ron Perlman, Jon Voight, Samantha Morton, Carmen Ejogo, Gemma Chan és Dan Fogler. A regénye alapján Rowling által írt forgatókönyvből készült Legendás állatok és megfigyelésük november 17-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik