Kultúra

A tévében: bonyadalmak házasságtól sámánokig

A maffia a nyomodban, a fejed hét percig a víz alá kerül, az anyád mást vetetne el veled, mint akit szeretsz - pár probléma a mai kínálatból.

Vannak egyszerű dolgok: a világ legjobb vígjátékával kezdeni a szombati tévézést. Billy Wilder Valaki forrón szereti-je ugyanis az. Mindenki látta már, és mindenki újra megnézi, amikor műsorra tűzik (mennyire más ez, mint a DVD, amit mi teszünk be, veszünk ki – a tévére tűzés pedig mint egy kedves ajándék a sorstól). Két csóró zenésznek Jack Lemmon, Tony Curtis) kell menekülnie, ezért beállnak egy női zenekarba női ruhában. Ami remek döntésnek tűnik: a csinos lányok délre mennek, köztük a szép Sugar Kane-nel (Marylin Monroe). Ott pedig nemcsak a női és férfi praktikák szabadulnak el, de még egy maffiagyűlés is kezdetét veszi. Épp azé, aki a két zenészt keresi. Tökéletes program délutánra – 16:45, Viasat3.

Gondoljunk bele, épp egy zúgó patakon zúdulunk lefelé egy csónakban, amikor felborulunk, de nem tudunk felkecmeregni a víz fölé, ráadásul be is szorulunk egy szikla alá. Hét perc alatt tudnak csak kiszabadítani a társaink. Túléljük-e vajon? A válasz igen, de hogy? Indoklásért, akár egykor a ki miben tudós című vetélkedőben, 25 pont jár az Elpusztíthatatlanok című ismeretterjesztő filmsorozatnak, amely ma 19:00-kor kezdődik a National Geographicon.

Milyen bonyadalmakat is jelenthet, ha a mama és fia két különböző nőt nézett ki az utóbbinak feleségül! És ha a a fiú már ki is mondta boldogító igent? A friss-ropogós meny nem valószínű, hogy elnyeri anyósa rokonszenvét. Főleg, ha az a típusú kemény, makacs nő, aki az elveiért a végsőkig kiáll. Akár a házassága árán is. Kedves kis vígjáték a londoni West Enden edzett brit vígjátékiskolából – garantált a röhögés. Könnyed erkölcsök Jessica Biellel, Colin Firth-szel, Kristin Scott Thomasszal. 21:00, Viasat3

Sokszor kezdünk alternatív gyógymódba, amikor a hagyományos orvoslás nem tud segíteni. Így van ezzel két angol beteg is, akik Piers Gibbonnal Peruba utaznak, hogy ott a sámánok pszichoaktív, azaz nem épp drogmentes kúráján részt vegyenek – csak aztán ne legyen túl meggyőző az a kúra. Az eredmény a Sámán doktor meggyógyít téged: Hallucinogén gyógymódok című ismeretterjesztő filmben lesz látható 22:00-tól a National Geographicon. 

Az amerikai fiatalok (gimitől egyetemig) nyáron bevetik magukat a vadonba, hogy ott aztán zombikkal, sorozatgyilkosokkal, pszichopatákkal, vérfarkasokkal üssék el a rendelkezésükre álló, vészesen fogyó időt. Ez az alaphelyzete a Végzetes kitérő című filmnek is: nyolcan ismerkednek meg egy kedves helybélivel, aki azonban rosszban sántikál. Minél többen kéne túlélniük a dolgot (általában egy, max. kettő teszi), de remélhetőleg Josh Duhamel és Olivia Wilde megússza. 22:30, RTL Klub.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik