Kultúra

Lovakat mentenek Tony Curtis örökségéből

Több mint egymillió dollárért keltek el Tony Curtis műkincsei és mozis relikviái egy hét végén megrendezett árverésen. A művész lánya nem örül.

A Curtis hatodik, utolsó felesége, Jill által árverésre bocsátott műalkotások között Warhol, Balthus, Picasso és Chagall alkotásai is szerepeltek, de kalapács alá kerültek a magyar származású filmsztár saját rajzai és egykori filmjeiből, így a Van, aki forrón szereti című vígjátékából származó relikviák is, Curtis a filmben viselt tengerészzakója például közel 50 ezer dollárért (tízmillió forintért) cserélt gazdát. A bevételt előzetesen félmillió dollárra taksálták.

Az özvegy, aki Curtisszel egy lómenhelyet tartott fenn, az általuk alapított, lovak megmentésére és gyógyítására gyűjtő jótékonysági szervezetnek szánta a bevétel egy részét. A sztár egy korábbi házasságából született lánya, Allegra szerint  apja biztosan nem akarta volna, hogy ilyen sorsra jusson a hagyaték, amelynek inkább múzeumban lenne a helye. Az árverést szervező Julien aukciósház vezetője, Darren Julien viszont arra emlékeztetett, hogy a színész még halála előtt megbízta javainak elárverezésével.

Curtis, aki a legkedveltebb hollywoodi sztárok közé tartozott, tavaly szeptemberben hunyt el 85 esztendős korában. Pályafutása során több mint 120 filmet forgatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik