Kultúra

Zenés gyógyulás és más ínyencségek [heti koncertajánló]

Ünnepelhetjük az RHCP és Polgár Odett új lemezét, hallgathatunk élő jazzt, és gyógyulhatunk is a zenével a héten.

RED HOT CHILI PEPPERS PARTI
Corvintető, augusztus 29. 20h

Ritka dolog, hogy egy külföldi zenekar kiadója lemezmegjelenési partit tart Magyarországon, de hát a Red Hot Chili Peppers is egy ritka banda: ritka népszerű, ritka sikeres, ritka jó satöbbi. Most boltokba kerülő albumuk, az I’m with You pedig még a szokásosnál is különlegesebb, hiszen új gitáros, Josh Klinghoffer játszik rajta, szóval minden adott hozzá, hogy izgalmas legyen ez a buli, ahol az Erős Pista nyomja majd az élő kontentot – ráadásul itt lesz először megvásárolható a lemez, és még RHCP-koncertjegyeket is lehet nyerni.

Belépő: az új lemez megvásárlása, ára: 2700 Ft

CHRIS POTTER (USA)
Budapest Jazz Club, augusztus 29. 21h

Chris Potter az egyik legjobb kortárs tenorszaxofonista, és igazi világsztár a jazz berkein belül, amit az is jelez, hogy többek között már Dave Hollanddal, Brad Mehldauval és John Scofielddal is játszott együtt. Magyar felesége révén ugyanakkor rendkívül intenzív a kapcsolata hazánk jazzéletével is, és rendszeresen koncertezik is nálunk, ilyenkor pedig rendre a magyar élvonallal áll össze. Ez történik most is, ezúttal ugyanis a Dresch Quartettel közösen lép színpadra.

Belépő: 3500 Ft

PETER OGI: MUSICONTACT – EARTHHEALING
Millenáris, augusztus 30. 17h

Peter Ogi igazi kalandor: tanult például zeneszerzést, majd később utazott punkban is, és most megint egy meglehetősen érdekes területre kirándul, hiszen ahogy ő fogalmaz, „a Zenével Gyógyítás ősi útjaira tért a 21. századi pop-art-zen zeneszező teljes eszköztárával”. Ennek jegyében kedden pedig egy rendhagyó előadást is tart a Millenárison, mintegy 80 zenész és táncos közreműködésével, valamint fényinstallációkkal és más vizuális elemekkel.

Belépő: ingyenes

ODETT LEMEZBEMUTATÓ
Gödör, szeptember 2. 21h

Hanyatt, homlok, egyenes címmel elkészült Polgár Odett új lemeze, amelynek megírásában ismét közreműködött az énekesnő édesapja, Polgár Péter és Müller Péter Sziámi, de ezúttal már maga a főszereplő is kipróbálta magát szerzőként. A pénteki lemezbemutató előzenekara a Larry Hangman lesz, a belépőhöz pedig ajándékba jár maga az est műtárgya, azaz a Hanyatt, homolok, egyenes CD is.

Belépő: 1200 Ft

7. ÚJBUDA JAZZFESZTIVÁL
A38 Hajó/Mu Színház, szeptember 2-4.

A hagyományos őszi budai jazzfesztivál idén is a szokott csapáson halad tovább, azaz hazai és külföldi fellépőket egyaránt felvonultat, nagy hangsúlyt helyezve a környező országokra és Skandináviára (lásd például a lengyel Mykrokolektyw, a lengyel-osztrák Kochan-Hautzinger duó és a svéd Swedish Azz fellépését), de ezúttal már kiállítások és filmvetítések is szerepelnek a műsorban. Aki tehát a helyszínek számának csökkenésétől megijedt, az megnyugodhat: a program talán még színesebb is lesz, mint valaha volt.

Belépő: 1000/1500 Ft/nap/helyszín
Részletes program

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik