Foci

Kijevben intézték el a Manchester Cityt

Az angol sztárcsapat két gólos hátrányba került az Európa Liga legjobb 16 csapata között. Sevcsenko is betalált.

Az aranylabdás ukrán csatár a 25. percben szerezte meg a vezetést a Dinamo Kijevnek, miután egy beadásnál megelőzte védőjét. Gusev a 77. percben a második hazai gólt is megszerezte az angol sztárgárda ellen, így az ukránok két gólos előnyből várhatják a visszavágót. A Liverpool után újabb angol csapat szenvedett vereséget az Európa Liga nyolcaddöntőjében.

Az Ajax hazai pályán fogadta a Szpartak Moszkvát, azonban az amszterdamiak nem lehetnek elégedettek az eredménnyel, hiszen Alex az 57. percben a vendégeknek szerezte meg a vezetést, amit az oroszoknak sikerült végig megőrizniük.

A Benfica számára nem indult jól a Paris Saint-Germain elleni párharc, a 14. percben Luyindula szerzett vezetést a vendégeknek. A szünet előtt aztán Maxi Pereira egyenlített, majd a mérkőzés vége előtt nem sokkal fordítania is sikerült a hazaiaknak, a 81. percben Jara góljával alakult ki a 2-1-es végeredmény.

A Twente tetemes, három gólos előnyt harcolt ki a Zenit elleni szentpétervári visszavágóra, ráadásul a holland alakulat még gólt sem kapott. Az első játékrész 25. percében De Jong talált be, az 56. percben pedig Landzaat duplázta meg a hazaiak előnyét. A kegyelemdöfést De Jong második találata adta meg az oroszoknak a 92. percben.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Eredmények:

Dinamo Kijev – Manchester City 2-0
gólszerzők: Sevcsenko (25.), Gusev (77.)

Ajax Amsterdam – Spartak Moszkva 0-1
gólszerzők: Alex (57.)

Benfica – Paris S.G. 2-1
gólszerzők: Maxi Pereira (42.), Jara (81.) illetve Luyindula (14.)

Twente – Zenit 3-0
gólszerzők: De Jong (25., 92.), Landzaat (56.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik