Sport

„Annyira elveszettek voltunk lelkileg és annyira ki akartunk jönni ebből, de önbizalom nélkül nem lehet” – az új edző lendületet adott a győri kéziseknek

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

Per Johansson vezetőedző érkezése új lendületet adott a bajnoki hajrára és a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő Győri Audi ETO-nak Fodor Csenge szerint.

A balszélső a csapat sajtónyilvános edzésén a Kossuth Rádiónak rámutatott: elég furcsa, kusza, történésekben gazdag szezon van mögöttük, a lényeg viszont még hátravan. A bajnokságban például nyerni mennek Debrecenbe az utolsó előtti fordulóban,

annak ellenére is, hogy a BL-csoportkörében februárban kikaptak a rivális otthonában.

Fodor ezúttal is kemény mérkőzésre számít, ugyanakkor bízik benne, hogy sikerrel tudják lezárni a bajnoki idényt.

„Örülök, hogy egy ilyen jó csapattal, mint a Debrecen, tudunk játszani még a négyes döntő előtt, lehet, hogy ez is tapasztalatgyűjtés lesz és gyakorlás abból a szempontból, hogy ilyen színvonalas riválissal találkozunk”.

Kiemelte: jó, hogy a vezetőedzői posztra érkezett Per Johansson és új lendületet adott az együttesnek.

„Egyfele gondolkodik a csapattal, győzni szeretne, ahogy mi is, és hozott egy olyan új hullámot, illetve azt a karizmát és határozottságot, amire ennek a gárdának szüksége van”. Fodor arra is kitért: ezt megelőzően lelkileg nagyon megviselte a keret tagjait, hogy nem találták meg a megoldást, amely kisegíthette volna őket a gödörből.

Annyira elveszettek voltunk lelkileg és annyira ki akartunk jönni ebből, de önbizalom nélkül nem lehet

– hangsúlyozta, kiemelve: Johansson azzal indított, hogy elmondta, amit jónak ítélt meg, ahogy kitért arra is, ami nem volt az. Utóbbiak kijavításán elkezdtek dolgozni, miközben fokozatosan tért vissza az önbizalmuk, mivel a vezetőedző a jót erősítette bennük folyamatosan.

A csúcsnak az elmúlt három kiírásban diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand elleni negyeddöntőben idegenben aratott hétgólos sikert tartja, amelyre taktikailag és fizikálisan egyaránt jól felkészülten, önbizalommal telve érkeztek.

A június első hétvégéjén (1-2.) esedékes budapesti négyes döntőben a fináléért az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Esbjerggel mérkőzik a Győr, Fodor a pozitív oldalát nézi a szerinte döntővel felérő mérkőzésnek.

„Egyrészt világsztárokból áll az Esbjerg – ahogy a többi csapat is –, szerintem nagyon jó formában, nagyon egyben vannak most, a pozitív oldala viszont az, hogy több időnk van felkészülni.

Ha mindent belerakunk a négyes döntő első napjába és – ahogy ismerem az edzőinket – rendesen felkészülünk, akkor nagyon bízom a csapatban, hogy döntőt fogunk játszani vasárnap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik