Közélet

Videón, amint két embert szándékosan elgázolnak Pécsen

Szándékos gázolásig fajult két társaság vitája Pécs belvárosában pénteken. Az ATV híradó birtokába jutott felvételen jól látszik, ahogy két csapat hangosan vitatkozva üvöltözik egymással a város központjában.

Az egyik társaság kéziszerszámokkal, riválisa pedig bozótvágó karddal demonstrálja erejét, amikor váratlanul megjelenik egy kék személyautó, amely a járdára hajtva nagy sebességgel a riválisok közé hajt. Egyikük ekkor felrepül, de a gépjármű egy másikat is eltalál.
Ekkor azonban nincs vége az ámokfutásnak: az autó egy gyors kanyar után ismét megpróbálja elgázolni riválisait. Később visszatér, ekkor a parkoló másik oldalán álló másik csoport egyik tagja beszáll az autóba, majd elhajtanak.

A két elgázolt férfit a Pécs Aktuál információi szerint a sürgősségire szállították, állapotuk nem életveszélyes.

Az RTL Híradójának Popovics Dejan, a Baranya Vármegyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta: két társaság szólalkozott össze, majd lapátokkal és machetével felfegyverkezve fenyegették egymást. Időközben érkezett egy autó, amely az egyik társaság két tagját szándékosan elütötte. Az áldozatok sérüléseiknek vizsgálata, és az eset körülményeinek tisztázása is folyamatban van. A Baranya Vármegyei rendőr-főkapitányság  az eset kapcsán több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

A történtek után a rendőrök hajtóvadászatot indítottak, és rövid időn belül elfogták az autóval menekülő párost, majd előállították őket a rendőr-főkapitányságra, és megkezdték kihallgatásukat. A rendőrség honlapján közölt információk szerint a társaság többi, szökésben lévő tagjait is hamar azonosítani tudták a nyomozók, és péntek délután lakásukon el is fogták a gázolós társasághoz köthető, lapáttal felfegyverkezett két férfit.

A 25 éves gázolót több emberen elkövetett emberölés kísérlete, míg az autójába később beülő 40 éves férfit bűnpártolás miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az esettel kapcsolatban a rendőrök csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt is eljárást indítottak, amelyben összesen öt embert hallgattak ki. A gázoló mellé később beülő férfit, tovább a két, lapáttal fenyegető 37 és 35 éves férfiakat, valamint a kórházból előállított 42 férfit és 21 éves fiát is. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mindannyiukat őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik