Nagyvilág

Egy kanapéba gyömöszölve találták meg egy eltűnt 16 hónapos kislány holttestét

Egy nappal azután, hogy Illinois államban élő anyja bejelentette az eltűnését.

Saját otthonában, egy kanapéba gyömöszölve találták meg a helyi hatóságok a 16 hónapos Semaj Crosby holttestét, egy nappal azután, hogy az Illinois állambeli Julietben élő anyja bejelentette az eltűnését – jelentette a helyi sajtó. A hatóságok még csak „gyanúsként” kezelik a lány halálát, és egyelőre nem beszélnek emberölésről. Ahhoz meg kell várni a toxikológiai vizsgálatok, és a rendőrségi nyomozás eredményeit.

A kislány pár órával azután tűnt el, hogy az állami gyermekvédelmi hatóság emberei kivonultak a házhoz, miután panasz érkezett az anya ellen, hogy elhanyagolja gyermekeit. A nőnek – akinek nevét nem hozták nyilvánosságra – még két idősebb fia van. Őket a holttest megtalálása után állami gondozásba vették.

A házhoz kiérkező gyermekvédelmi dolgozók még látták a kislányt a házon kívül játszani, és anélkül mentek el, hogy intézkedtek volna, mert nem találtak semmilyen veszélyre utaló egyértelmű jelet. A gyerek után kutató rendőrök azonban a beszámolók szerint „nagyon siralmas és nyomorúságos” körülményeket találtak a házban.

A hatóságok először nem a házra, hanem annak környékére koncentráltak, amikor az eltűnt kisgyerek után kutattak. Azt godolták ugyanis, hogy elcsavargott, és esetleg valahol lefeküdt aludni. A keresésben több mint százan vettek részt, és a rendőrség mellett az FBI emberei is segítettek. A kutatásba helikoptereket, keresőkutyákat is bevetettek, valamint búvárokat, akik egy közeli tavat vizsgáltak át.

A sikertelen keresések után a hatóságok újra a házra kezdtek el koncentrálni, de az anyuka eleinte nem akarta őket beengedni. A holtestet végül csak azután fedezték fel, hogy sikerült házkutatási parancsot szerezniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik