Nagyvilág

Nagy erőkkel keresett a rendőrség egy kisfiút, aki elbújt az ágya alá

A kisiskolás Josh Dinning hétfőn este a szokásos időben, fél tízkor ment aludni, az angliai Gatesheadben. Kedd reggelre a 9 éves fiúnak nyoma veszett. Amikor Michelle, az anyja bement szobájába, hogy felkeltse, csak az üres ágyat találta. Hiányoztak a srác reggelre kikészített ruhái is.

Az asszony mindenütt szétnézett, aztán egyre kétségbeesettebben telefonálgatni kezdett, de Josht senki sem látta. A nyolcgyermekes, 49 éves asszony 9.30-kor értesítette a rendőrőrséget, akik a lehető legkomolyabban vették a bejelentést.

Szétnéztek a házban, majd több tucat járőr vizsgálta át a környéket és a közeli folyó partját, végül egy helikoptert is bevetettek. A barátok és ismerősök közben plakátokat nyomtattak az eltűnt fiú fotójával, és elkezdték azokat kiragasztgatni a város forgalmasabb pontjain.

Josh órákkal később, épen és egészségesen került elő, a saját szobájából, amikor rendőrség úgy döntött, újra átvizsgálják a házat. A fiú mindvégig az ágya alatt, pontosabban az ágy alsó részébe épített ágyneműtartó fiókban lapult. Michelle azt mondja, rejtély, hogy a fia miért mászott be oda, az meg pláne, hogy hogyan zárta be a fiókot, amelyikben benne feküdt.

Ahogy a történetnek híre ment, először a helyi médiában, majd a nagy hírportálokon is, a család egyre több negatív megjegyzéssel szembesült. Többen vádolták meg őket azzal, hogy szándékosan, feltűnési viszketegségből csinálták az egész felhajtást.

Scott, az eltűnt kisfiú húsz éves bátyja azt mondta nagyon rosszul esnek a családnak ezek a feltételezések. Elmagyarázta, hogy Josh nagyon fiatal volt, amikor 2013-ban meghalt az édesapjuk, és a fiú most kezdett el kérdezősködni róla. Scott szerint ennek lehetett köze az öccse viselkedéséhez.

(via Chronicle Live)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik