Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy iszlámellenes férfit, akit a floridai mecset felgyújtásával gyanúsítanak

Őrizetbe vettek egy iszlámellenes férfit szerdán az Egyesült Államokban a floridai Fort Pierce-i mecset felgyújtásának gyanújával.

A város muszlim templomát hétfőre virradóra gyújtotta fel valaki, a lángok komoly kárt tettek benne. Ebben a mecsetben gyakran imádkozott Omar Maten, az a férfi, aki júniusban az Egyesült Államok történetének eddigi leggyilkosabb tömegmészárlását követte el egy orlandói melegbárban: 49 embert lőtt agyon, mielőtt a rendőrök lelőtték.

A mecset felgyújtásával gyanúsított férfi 32 éves, és iszlámellenes tartalmakat osztott meg a világháló közösségi oldalain. A hatóság a nevét is nyilvánosságra hozta: Jospeh Michael Schreiber.

A rendőrség lakossági bejelentés alapján kezdett nyomozni utána. Kiderült, hogy ugyanolyan motorja van, mint amilyennel – egy biztonsági kamera felvétele alapján – a gyújtogató érkezett a mecsethez. A férfi lakásán a nyomozók további bizonyítékokat találtak arra, hogy Schreibert alappal gyanúsítsák a bűntettel. Ha bebizonyosodik, hogy ő volt a tettes, legalább 30 év börtön vár rá.

A férfi egy Fort Pierce-i utcán gyalogolt, amikor őrizetbe vették. Nem tanúsított ellenállást.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik