Külföld

Egyre mérgesedik a helyzet Ausztria és Görögország között

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 25. 14:43

Konzultáció céljával hazahívta bécsi nagykövetét Görögország.

Nikosz Kociasz külügyminiszter azért hívta haza a diplomáciai misszió vezetőjét, hogy “megőrizze a görög és az osztrák állam, illetve azok népei közötti baráti kapcsolatokat” – közölte a görög külügyi tárca.

Görögország korábban tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy a szerdán Bécsben rendezett, a migrációs válság lehetséges megoldásait tárgyaló nyugat-balkáni konferenciára nem kapott meghívót. A tiltakozásról szóló jegyzéket a bécsi görög nagykövet kedden nyújtotta át az osztrák külügyminisztériumban.

A szerdai konferencián résztvevő tíz balkáni állam megállapodott abban, hogy közösen koordinálják a menedékkérők beáramlásának korlátozására vonatkozó cselekedeteiket. A görög külügyminisztérium felindultan reagált és közölte: a menekültválság felelősségét nem háríthatják egyetlen országra.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

(FILES) This file photo taken on February 7, 2016  shows The Aedes Aegypti mosquito larvae  photographed at a laboratory of the Ministry of Health of El Salvador in San Salvador.
US health authorities are investigating 14 new cases of Zika virus that may have been transmitted sexually, suggesting a larger role than previously considered for the spread of the mosquito-borne virus.Several of the cases involve pregnant women, the US Centers for Disease Control and Prevention warned February 23, 2016.

 / AFP / MARVIN RECINOSMár a szomszédban lehet a Zika-vírus
maszkos rabló (maszk, rabló, betörő, )Megijedt az üres bolttól a rabló, és elszelelt