Nagyvilág

Lerombolt egy 140 éves hidat egy kamionos, mert nem tudta, mennyi hat tonna

Hiába volt egyértelműen jelezve hat tonnánál nehezebb járművekkel nem lehet felhajtani az Indiana államban lévő hídra, a fiatal sofőrnek a szám semmit sem mondott.

Meglepő magyarázatot adott a rendőröknek egy 23 éves nő arra, miért hajtott rá 30 tonnás kamionjával egy 1880-ban épült kis hídra az indianai Paoli városában, karácsony napján. Amikor Mary Lambright át akart menni a kovácsoltvasból készült történelmi hídon, a szerkezet nem bírta el a jármű súlyát, és leszakadt. Sőt, a jármű még túl nagy is volt, és beragadt a vasgerendák közé, felgyűrve a túl magas vontatványt.

hidkamion

A baleset után sokan értetlenkedtek azon, hogy a nő miért akart átmenni a nagy járművel a hídon, aminél közlekedési táblák jelezték, hogy nem lehet feléhajtani rá teherautókkal, és hat tonnánál nehezebb járművekkel. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy személyautóval már többször is átment a hídon, és tudott a figyelmeztető táblákról.

hidkamion01

Amikor megkérdezték tőle, hogy akkor mégis miért döntött az áthajtás mellett, Lambright elismerte, hogy fogalma sem volt arról, mennyi hat tonna – közölte az Orange megyei rendőrség a Facebook-oldalán. Egészen pontosan azt nem tudta, hogy az mennyi fontban. A nő egyébként azért került a hídhoz, mert elnézett egy fordulót, és nem akart a nagy járművel visszatolatni, és inkább a hidat választotta.

On December 25, 2015, on or about 1200 hours, Mary Lambright, 23 year old female from Fredericksburg, Indiana was…

Posted by Orange County Indiana Law Enforcement on Saturday, December 26, 2015

A kamiont végül csak a híd szétvágásval tudták kiszabadítani és elszállítani a helyszínről. A híd helyreállítása várhatóan több hónapig tarthat – írta a WDRB News.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik