Nagyvilág

Németország segíteni fogja Ramádi ujjáépítését és a lakosság hazatérését

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az iraki kormányerők  hétfőn “teljesen felszabadították” Ramádit, a nyugat-iraki Anbár tartomány székhelyét az Iszlám Állam ellenőrzése alól.

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter hétfőn az al-Abadi elnök vezette Irak fontos sikerének nevezte az akciót – írja a Zeit. A német külügyér emlékeztetett: Tikrit, Baiji és Szindzsár után Ramádi a negyedik olyan, a terrorszervezet megszállása alatt álló iraki nagyváros, amelyet a kormányerők viszafoglalnak, ezzel az egy éve elfoglalt területek negyedét veszítette el az Iszlám Állam. Mint mondta: mindez azt bizonyítja, hogy a terroristák sem Irakban, sem Szíriában nem legyőzhetetlenek.

Steinmeier három héttel ezelőtti bagdadi látogatásán már megígérte az iraki kormányfőnek, hogy Berlin 20 millió eurót (több mint 6 milliárd forintot) szán az iraki közrend gyors helyreállítására és az IÁ-tól visszafoglalt területek ellátását célzó azonnali intézkedésekre.

Aktívan támogatni fogjuk Irakot Ramádi újjáépítésében és minden olyan intézkedésben, amely a lakosok visszatérését szolgálja

– hangsúlyozta Steinmeier

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik