Nagyvilág

Terrortámadás Párizsban: az egyik öngyilkos merénylő megpróbált bejutni a stadionba

A biztonsági őrök megállították, ezért azonnal felrobbantotta magát. A német játékosoknak a meccs után mondták el, mi történt.

A péntek esti francia-német barátságos mérkőzésen is robbantottak a terroristák, a zajok a Stade de France stadionban is behallatszottak. A mérkőzést ennek ellenére végigjátszották, a franciák nyertek 2-0-ra, de ennek tényleg semmi jelentősége.

Annak azonban igen, hogy az egyik öngyilkos, bombákkal felszerelt merénylő megpróbált bejutni a stadionba, hogy ott hajtsa végre a támadást.

A beléptetésnél, a kötelező motozásnál azonban a biztonsági emberek észrevették a ruha alá csatolt mellényt és a repeszeket, ezért a merénylő elkezdett hátrálni és felrobbantotta magát.

A barátságos mérkőzés – amit egyébként a Germanwings-tragédia önkéntesei is megnéztek, mert a németek így hálálták meg a segítséget – a 15. percében járt.

A stadion környékén két másik merénylő is robbantott, egyikük egy másik bejáratnál, harmadik társuk egy közeli a közeli McDonald’s-nál.

A játékosok nyilatkoztak volna, a riporter nem akarta

Megírtuk már korábban, hogy a meccs után a két válogatott a stadionban töltötte az éjszakát, kockázatos lett volna elbuszozni a hotelekig. Martin Roschitz, a német NDR Radio munkatársa is ott volt a mérkőzésen, a lefújás után találkozott a játékoskijáróban a német focistákkal, akik úgy mentek oda hozzá, hogy szívesen adnak egy interjút, de Roschitz hárított, nem voltak kérdései.

A német válogatott menedzserének, Oliver Bierhoffnak kellett elmondani a játékosoknak, hogy mi történt a városban a meccs alatt. Utána a játékosok a családtagokat, rokonokat hívták inkább telefonon.

Élő, szöveges közvetítésünket a párizsi eseményekről itt olvashatja.

(WSJ, BBC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik