Nagyvilág

Benzinkútrablásért is keresték a halálfurgon embercsempészét

A 71 menekült halálával kapcsolatban őrizetbe vett emberek nem ismeretlenek a német hatóságok előtt.

Már korábban is a német rendőrség látókörében voltak azok az embercsempészek, akik miatt 71 ember meghalt egy teherautó rakterében – írja a HVG.hu a Spiegel értesülése alapján. Eddig három embert vettek őrizetbe azután, hogy Ausztriában egy autópálya leállósávjában megtalálták a holttestekkel teli, magyar rendszámú járművet.

Egyiküket, a 29 éves Metodi G-t már korábban is körözte a rendőrség, egyebek mellett embercsempészet miatt. Július 25-én Bajorországban állítottak meg a rendőrök egy járművet, amiben 38, többségében afgán menekültet szállítottak. Két férfi elmenekült, az autóban a rendőrök olyan magyar engedélyt találtak, amit Metodi G. nevére állítottak ki. A bolgár származású férfinek meggyűlt már korábban a baja jogosítvány nélküli vezetés miatt is, 2009-ben pedig a gyanú szerint ő rabolt ki egy bochumi benzinkutat.

Szintén részt vehetett a 71 halálos áldozat csempészésében a 28 éves afgán Samsooryamal L., aki a német rendőrség szerint illegálisan lépett be az országba. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Magyarországon kiállított személyazonosságot igazoló papír volt nála. A nemzetközi embercsempész-hálózat legalsó szintjén mozoghatott a két férfi többekkel együtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik