Nagyvilág

Magyar nőkkel küzd az előítéletek ellen egy brit lap

Anglia repülő (Array)
Anglia repülő (Array)

Kent környékén is élnek már magyarok, de az őket övező előítéletek is megvannak. Ezért közölt cikket a helyi újság róluk.

Kapcsolódó cikkek

Cikkben ment neki a Nagy-Britanniába bevándorolt magyarok körüli sztereotípiáknak egy helyi brit hírportál, a Kent Online. Több magyar munkavállalón keresztül mutatják meg, hogy a magyarok nem azért mennek k, hogy élősködjenek a jóléti rendszeren, hanem hogy keményen dolgozzanak.

Felhozzák a 31 éves Trifuj Rita példáját, aki 2013-ban költözött Sittingbourne-ba, hogy tökéletesítse az angol nyelvtudását. Elmondta, hogy bébiszitterként dolgozott közben egy családnál és szereti a kisvárost, ahol lakik, bár nem túl szép hely. Egyre komolyabbak a tervei, egy autós cégnél dolgozik, és karriert meg jó pénzügyi hátteret szeretne elérni itt.

Urbán Máriával azt az előítéletet akarják leküzdeni, hogy a kelet-európaiak nem tesznek hozzá a brit gazdasághoz. Urbán a férjével és két gyerekével költözött ki, majd elvált, a volt férj és az egyik gyerek hazamentek Magyarországra. A nő a 16 éves másik fiúval maradt kint és jelenleg boltot akar nyitni. Szerinte a fia szereti az iskolát, ők pedig a kisvárost, ahol laknak. Hozzáteszi, kevés a magyar, hiányoznak a hazai ízek, viszont a helyiek kedvesek. A terve, hogy a gyereke itt maradjon, itt csináljon karriert.

Nagy-Britanniában választások lesznek a hétvégén, és a bevándorlók kérdése az egyik legégetőbb, amit egyes pártok elég kemény eszközökkel szabályoznának. A kint élő magyarokról mi is készítünk egy sorozatot, nézzen rá!.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik