Nagyvilág

A halál ungvári toronyháza

temeto-mecses(210x140)(1).jpg (halottak napja, emlékezés, mécses, )
temeto-mecses(210x140)(1).jpg (halottak napja, emlékezés, mécses, )

A néphit szerint egykor vesztőhely vagy temető lehetett annak az ungvári 16 emeletes toronyháznak a helyén, amely mágnesként vonzza az öngyilkosjelölteket – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Egy hete egy 16 éves fiú vetett így véget életének, egy napra rá pedig egy volt megyei kormányzó 23 éves fia ugrott le a toronyház 15. emeleti közös balkonjáról. Feltételezések szerint szerelmi bánat vezethetett az öngyilkosságokhoz, ám a nyomozó hatóság nem az okokat, hanem a körülményeket vizsgálja. A szakember szerint csak az tudja magát rávenni, hogy ennek a háznak a tetejéről leugorjon, aki már végleg eldöntötte, hogy megteszi.

Hanna Valjuk, a Kárpátaljai Megyei Belügyi Főosztály sajtószolgálatának vezetője is beismeri, hogy a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye legmagasabb épülete, sajnos, nem csupán a méreteiről a legismertebb: többen ugrottak már a mélybe a tetejéről. Évente egy-két esetet regisztrálnak. A múlt heti két tragédiát megelőzően 2010 februárjában végzett itt magával egy egyetemi diák, négy hónappal korábban pedig egy 32 éves nő vetette le magát a közel ötven méter magas épületről.

Már legendák is születtek az építmény fekete statisztikájának magyarázatára. Az újkeletű néphit szerint a betonmonstrum helyén a 17. században vesztőhely volt: itt akasztották a halálraítélteket. Egy másik feltételezés alapján temetőre épült a lakóház – írja a Kárpáti Igaz Szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik