Nagyvilág

Emberöléssel vádolják a coloradói ámokfutót

james holmes (denver)
james holmes (denver)

Hivatalosan is vádat emeltek James Holmes ellen az amerikai hatóságok. A férfit többrendbeli emberöléssel, és gyilkossági kísérlettel vádolják.

Gyilkosság és gyilkossági kísérlet bűncselekményének többrendbeli elkövetésével vádolták meg hétfőn James Holmest, a közelmúltbeli coloradói mészárlás feltételezett elkövetőjét. Holmes 10 nappal ezelőtt egy moziban követte el ámokfutását, amelynek következtében 12 ember meghalt, további 58 pedig megsebesült, lakását pedig aláaknázta.

Coloradóban, ahol a gyilkosságnak a büntető törvénykönyv szerint három fokozata van, Holmes-t 12 rendbeli előre megfontolt gyilkossággal, 12 rendben pedig “egyetemes rossz szándékkal” vádolták meg, amikor is “szélsőséges közönyt tanúsított az emberi élet értéke iránt”. Ezen felül 116 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták meg.

Az ügyészség később, az áldozatok rokonainak megkérdezése után dönt arról, hogy halálbüntetés kiszabását kérik-e Holmesra. Szakértők szerint a per fő kérdése az lesz, hogy jogilag beszámítható-e Holmes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik