Nagyvilág

Jokernek képzelte magát a denveri tömeggyilkos

mozi-aurora (denveri vérengzés)
mozi-aurora (denveri vérengzés)

Obama szerint elejét kell venni az értelmetlen tragédiáknak.

Az egész ország önökre gondol most, de a jövőben el kell gondolkodni azon is, hogy hogyan lehetne elejét venni a hasonló értelmetlen tragédiáknak – jelentette ki Colorado államban Barack Obama, miután találkozott az aurorai moziban elkövetett mészárlás áldozatainak hozzátartozóival és a sebesültekkel.

Az amerikai elnök a Coloradói Egyetem aurorai kórházában azt mondta az áldozatok hozzátartozóinak, hogy most “egész Amerika és a világ nagy része rájuk gondol”. Hangsúlyozta, hogy nem elnökként, hanem apaként és férjként látogatott a tragédia helyszínére.

12 halott

Denver elővárosában, Aurorában péntekre virradó éjjel egy ámokfutó berontott egy telt házas moziterembe, amelyben a Batman legújabb részének premiervetítése folyt és tüzet nyitott a nézőkre. A támadásnak, amelyben összesen 70-en sebesültek meg, 12 halálos áldozata volt.

Hónapokig készült

Az elkövető, a 24 esztendős James Holmes, akit közvetlenül a mozi mellett fogtak el, nem tanúsított ellenállást. Mint Dan Oates aurorai rendőrfőnök elmondta, Holmes több hónapig készült a merényletre, amelyhez az interneten rendelte meg a fegyvereket. Az elkövető otthonában több Batman-relikviát is találtak. Lapértesülések szerint a gyanúsított a haját vörösre festette és azt képzelte magáról, hogy ő Joker, a Batman-képregények és filmek gonosz figurája.

John Hickenlooper coloradói kormányzó vasárnap az NBC televíziónak úgy nyilatkozott, hogy még mindig fogalma sincs arról, vajon mi váltotta ki a támadást. Holmes egyébként a múlt hónapig a Coloradói Egyetem Asnchutz Orvosi Iskolájának doktorandusz hallgatója volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik