Nagyvilág

Aláaknázta házát a denveri tömeggyilkos

A rendőrség szerint „nagyon kifinomult” robbanószerkezetekről van szó. A környéket kiürítették. Akár napokba is telhet a hatástalanítás.

Adenveri ámokfutó, James Holmes lakása teljesen alá van aknázva – közölte pénteken az érintett Aurora kerület rendőrsége. A rendőrök hangsúlyozták, hogy igen összetett robbanószerkezetekről van szó, ami miatt előfordulhat, hogy akár több napra is le kell állítani minden forgalmat a környéken. A körzetet kiürítették.

A 24 éves férfi Hala Gorani, a CNN sztárriportere szerint PhD tudományos fokozaton tanult a coloradói egyetemen.

Az elkövető arcképe (Forrás: Facebook)

A rendőrség elmondása szerint „igencsak nyugtalanítóak” voltak azok a videofelvételek, amelyek a lakás belsejéről készítettek. Egyelőre még vizsgálják, hogy miként tudják hatástalanítani a robbanószerkezeteket.

Egy egész sor bonyolult szerkezetről van szó – hangsúlyozta Daniel Oates, Aurora rendőrkapitánya a helyszínről nyilatkozva, ahol a szakemberek jelenleg azon dolgoznak, hogy megközelíthessék a lakást. “A lakás alá van aknázva. Egyelőre azt próbáljuk megállapítani, hogyan hatástalaníthatnánk (az ott lévő) gyúlékony vagy robbanó anyagokat. Előfordulhat, hogy órákig vagy napokig is itt leszünk. Amit láttunk, az igen nyugtalanító” – mondta a kapitány.

A város északi részében lévő lakóparkot és körzetét kiürítették, a környék forgalmát leállították. A BBC beszámolója szerint az FBI ügynökei és a rendőrök egy tűzoltóautó létrájának segítségével próbálják kívülről megközelíteni a lakást, és egy pózna végére szerelt kamerával kikémlelni, mi várhat rájuk odabenn.

A lakás nagyjából hat kilométerre van attól a mozitól, ahol a 24 éves férfi 12 embert gyilkolt meg az új Batman-film éjfélkor kezdődött premierjén, és mintegy 50 nézőt megsebesített.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik