Nagyvilág

Száznál is több rakéta zúdult Miszrátára

Újabb rakétatámadást zúdítottak a líbiai kormányerők a felkelők kezén lévő Miszrátára, legalább nyolc ember halálát okozva.

Helyi lakosok közlése szerint ezúttal mintegy 120 rakéta csapódott be a Tripolitól keletre fekvő kikötővárosban. Miszráta nem sokkal azután szenvedte el az újabb, kiterjedt rakétatámadást, hogy a nyugati szövetségesek elítélték a város “középkori ostromát”, s leszögezték, folytatják a Moammer Kadhafihoz hű csapatok bombázását, amíg a líbiai vezető nem távozik a hatalomból.

Közben a nyugati országrész egy másik térségében, Tripolitól délre kiújultak a harcok, s azokba a NATO is beavatkozott, légitámadást hajtva végre Kadhafi erőinek harckocsijai ellen.

Közel 1200 ázsiai és afrikai bevándorlóval a fedélzetén kifutott Miszráta kikötőjéből pénteken az a hajó, amelyet a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) küldött a helyszínre, hogy segélyszállítmányt vigyen a felkelők kezén lévő, hat hete ostromlott városba, s kimenekítse az ott rekedt külföldiek egy részét. A menekülőket először Bengáziba, a lázadók ellenőrizte kelet-líbiai nagyvárosba viszik. Többségük súlyosan legyengült állapotban van, mivel az ostrom körülményei között hetek óta alig jutottak élelemhez és vízhez – közölte a szervezet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik