Nagyvilág

Kadhafi fia: a bombázással csak ráijesztettünk a tüntetőkre

A bregai kikötő bombázásával csak "rá akartak ijeszteni" a Moammer Kadhafi elleni tüntetőkre - mondta a líbiai vezető fia, Szaif al-Iszlam a Sky News televíziónak adott interjúban.

Mint mondta, nem a város ellen indított légi csapást a katonaság, hanem az attól több kilométerre fekvő kikötő, valamint az ott található olajfinomítók ellen.”A bombák csak arra szolgáltak, hogy megijesszék őket, és elmenjenek” – mondta az ifjabb Kadhafi, hozzátéve, hogy az apjához hű erők mindent megtesznek azért, hogy a kikötő ne kerüljön a lázadók kezére. “Ez Líbia olaj- és gázközpontja. Brega nélkül hatmillió ember jövője válna bizonytalanná, mert minden olajunkat innen exportáljuk” – fogalmazott.

A Moamer Kadafihoz hű erők szerdán indítottak támadást az ellenzéki tüntetők ellenőrzése alatt álló Brega városa ellen, ám a demonstrálóknak sikerült visszaverniük a támadást. Összecsapásaikban legkevesebb 12 ember vesztette életét. A légierő eközben a Bregától negyven kilométernyire fekvő Ajdabija város katonai bázisát és fegyverraktárát bombázta. Egy nappal később már Brega térségére mértek légicsapást a Kadhafihoz hű erők, elsősorban a városon kívül elhelyezkedő finomítók környékét bombázva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik