Nagyvilág

Medvegyev: Líbia a polgárháború küszöbén

Az orosz elnök elismerően beszélt országa állampolgárainak az evakuálásáról.

Líbia a polgárháború küszöbén áll, az ilyen időkben általában széthullik az államigazgatás, ez figyelhető meg most is, és ezért az orosz állampolgárok kimentése a legnagyobb elismerést érdemli meg – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz államfő csütörtökön Szergej Sojgunak, a rendkívüli helyzetek miniszterének.

Az államfő megemlítette, hogy Oroszország kezdte meg elsőként állampolgárai evakuálását, míg a többi ország késlekedett, ezért problémákkal szembesültek.

Sojgu beszámolt arról, hogy nyolc repülőgépen evakuálták a Líbiában lévő orosz állampolgárokat, valamint 26 ország ottani orosz cégeknél dolgozó állampolgárait. Egy kisebb csoport hajón hagyta el az észak-afrikai országot.

Az orosz külügyminisztérium korábbi közlése szerint befejeződött az orosz állampolgárok evakuálása Líbiából: légi úton, a rendkívüli helyzetek minisztériumának járatain 653 embert szállítottak el, köztük 511 orosz állampolgárt. Huszonöt orosz ukrán repülőgépeken hagyta el az országot, további 126 orosz állampolgár pedig hajón indult Máltára, ahonnan orosz repülőgépen csütörtökön meg is érkeztek Moszkvába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik