Nagyvilág

Obamától vár segítséget a delfinvédő tévésztár

Ric O'Barry petíciót nyújtott át az amerikai nagykövetségnek Tokióban, melyben 1,7 millió fő szorgalmazza a delfinvadászat beszüntetését.

Állatvédő aktivisták tüntettek az amerikai nagykövetség előtt Tokióban, arra szólítván fel Barack Obama elnököt, hogy gyakoroljon nyomást Japánra a delfinvadászat beszüntetése kapcsán.

Ric O’Barry az Öböl című Oscar-díjas sztárja egy nappal a vadász szezon megkezdését követően petíciót nyújtott át a nagykövetség hivatalnokainak, melyben 150 országból 1,7 millió aláírást gyűjtöttek össze az ügy érdekében. O’Barry korábban a Flipper című televíziós show trénere volt, ám látván az állatok bezártság közben kialakult szenvedését, hithű állatvédővé vált. Az extréner és körülbelül 70 támogatója azt tervezte, hogy a delfinvadászat japán székhelyének számító Taji-ba látogatnak, ám a hatóságok figyelmeztették őket, hogy erőszakos provokációnak fogják titulálni az akciójukat.

A japán halászok évente 2000 delfint fognak be Taji városban, melyek egy részét vízi cirkuszoknak adják el, a többi pedig a szigony, és az élelmiszeripar áldozata lesz.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke novemberben látogat majd Japánba, az ázsiai-csendes-óceáni vezetők éves találkozójára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik