Nagyvilág

Az E.ON eladta a Ruhrgas Industriest

A német E.ON energiaipari konszern 1,5 milliárd euróért eladta Ruhrgas Industries leányvállalatát. A befolyt összeget felvásárlásokra kívánja fordítani.

A vevő a brit CVC Capital Partners tőkebefektető társaság. A versenyhivatal jóváhagyása esetén az adásvétel augusztus végéig ütik nyélbe.

A Ruhrgas Industries értékesítése az utolsó lépés az E.ON főtevékenységre karcsúsító programjában. Májusban Viterra ingatlan üzletágban tevékenykedő leányvállalatát adta el a Deutsche Annington építőipari vállalatnak hétmilliárd euróért.

A Ruhrgas Industries 2003-ban került anyavállalata, a Ruhrgas megvásárlásával az E.ON konszernhez. Az esseni székhelyű vállalat nemzetközileg elismert rangra tett szert a mérés- és szabályozástechnika, valamint az ipari kemenceépítési technika terén. Gáz-, áram- és vízmérők valamint ipari kemencék gyártásával tavaly 1,4 milliárd euró forgalmat bonyolított. A világ 36 országában 9700 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 2800 főt Németországban.

Az új tulajdonos szándéka szerint a Ruhrgas Industries szerves és akvizíciós növekedési pályát követ majd a jövőben. A CVC különösen Észak-Amerikában és Ázsiában lát számára növekedési potenciált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik