Közélet

A Gyárfás-ügy csak egy tünet

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 11. 23. 10:11

Az LMP szerint alapvetően az a baj, hogy rosszul működik a sportirányítás.

 

Az ellenzéki párt szerint Gyárfás Tamás és a MÚSZ botránya, illetve Szabó Bence MOB főtitkár váratlan menesztése csak újabb tünetei a magyar sportirányítás korrupcióval és politikával átszőtt, egészségtelen működésének.

Az LMP radikális lépéseket vár a kormánytól a sportélet tisztaságának helyreállítása érdekében.

Ikotity István képviselő többször fordult a kormányhoz, és kérte, tegye átláthatóvá a közpénzek milliárdjaival megtámogatott sportszervezetekkel együttműködését. Az EMMI ezt megtagadta.

Az LMP szerint amennyiben a kormánynak, és az érintett sportszövetségeknek nincs takargatni valójuk, akkor érthetetlen, hogy miért nem lehet nyilvánosan elérni azokat a pályázati anyagokat, és hosszú távú sportágfejlesztési stratégiákat, melyek alapján a kormány döntött a támogatási összegek nagyságáról.

A zöld párt a Vizes VB szakmai, kommunikációs és pénzügyi tervét, valamint a kormányülésen prezentált beszámolót is látni szeretné. Pár vezető leváltása csak látszatcselekvés, nem oldja meg a rendszerszintű problémákat – írta Ikotity.

A párt példaértékűnek tartja, ahogy az úszók kiálltak érdekeikért, jogaikért, nem hagyták magukat megzsarolni egy megfélemlítésre épülő rendszerben. Itt az ideje annak is, hogy Fidesz- kormány kivonuljon a sportéletből: politikusaik mondjanak le sportvezetői posztjaikról, és adjanak teret a szakembereknek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.