Közélet

A Gyárfás-ügy csak egy tünet

Az LMP szerint alapvetően az a baj, hogy rosszul működik a sportirányítás.

 

Az ellenzéki párt szerint Gyárfás Tamás és a MÚSZ botránya, illetve Szabó Bence MOB főtitkár váratlan menesztése csak újabb tünetei a magyar sportirányítás korrupcióval és politikával átszőtt, egészségtelen működésének.

Az LMP radikális lépéseket vár a kormánytól a sportélet tisztaságának helyreállítása érdekében.

Ikotity István képviselő többször fordult a kormányhoz, és kérte, tegye átláthatóvá a közpénzek milliárdjaival megtámogatott sportszervezetekkel együttműködését. Az EMMI ezt megtagadta.

Az LMP szerint amennyiben a kormánynak, és az érintett sportszövetségeknek nincs takargatni valójuk, akkor érthetetlen, hogy miért nem lehet nyilvánosan elérni azokat a pályázati anyagokat, és hosszú távú sportágfejlesztési stratégiákat, melyek alapján a kormány döntött a támogatási összegek nagyságáról.

A zöld párt a Vizes VB szakmai, kommunikációs és pénzügyi tervét, valamint a kormányülésen prezentált beszámolót is látni szeretné. Pár vezető leváltása csak látszatcselekvés, nem oldja meg a rendszerszintű problémákat – írta Ikotity.

A párt példaértékűnek tartja, ahogy az úszók kiálltak érdekeikért, jogaikért, nem hagyták magukat megzsarolni egy megfélemlítésre épülő rendszerben. Itt az ideje annak is, hogy Fidesz- kormány kivonuljon a sportéletből: politikusaik mondjanak le sportvezetői posztjaikról, és adjanak teret a szakembereknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik