Sport

Leváltották a MOB főtitkárát

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége kedd délelőtti ülésén az elnök, Borkai Zsolt előterjesztésére úgy határozott, hogy közös megegyezéssel, 2016. november 22-i hatállyal felmenti Szabó Bencét a főtitkári pozícióból.

Ehhez képest a MOB leköszönő főtitkára az RTL Híradónak már úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy miért váltották le azonnali hatállyal, lévén kérdésére, hogy miért kell mennie, az elnök Borkai Zsolt azt mondta: nem kívánja indokolni a döntését.

Az Elnökség arról is határozott egyúttal, hogy a mai nappal az Elnökség mandátumának lejártáig dr. Bartha Csabát, sportigazgatóság eddigi sportigazgató-helyettesét nevezi ki a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárának. A MOB soros tisztújító közgyűlése, azaz a jelenlegi elnökség mandátumának vége eredeti terv szerint úgy tudjuk 2017. június 30-án lett volna, de a sporttörvény módosítása miatt minden bizonnyal új közgyűlésre lesz szükség már idén decemberben vagy jövő év elején. A jelek szerint Borkai Zsolt újra indulna az elnöki posztért.

Szabó Bence a Nemzetközi Vívó Szövetség egyik bizottságába kandidál, így ott lesz a szervezet hétvégi, moszkvai kongresszusán.

Dr. Bartha Csaba

 

mob.hu
mob.hu

A salgótarjáni születésű 39 éves sportvezető ELTE testnevelő tanári szakán végzett, majd a Testnevelési Egyetem labdarúgó szakedzői karán szerzett diplomát. 2002-2006 között a Semmelweis Egyetem 5. számú Doktori Iskola (Nevelés-, és Sporttudomány) ösztöndíjas Ph.D. hallgatójaként a  “A játékvezető szakmai teljesítménye és szerepvállalása a mai labdarúgásban” témakörben doktorált.

2008-10-között pont akkor volt a DVSC labdarúgó csapatának sportigazgatója, amikor a hajdúsági csapat a legsikeresebb időszakát élte. 2011-12-es bajnoki idényben az Újpest FC ügyvezetőjeként dolgozott.

Idén nyáron némi meglepetésre talán, de a Győri Audi KC elnöksége őt választotta meg a klub elnökének.

November elején bekövetkezett az, amiről már sokan beszéltek, a Magyar Olimpiai Bizottságtól minden lényegi döntési, pénzosztási feladatot visszavett a kormány. A mostani személycsere ennek a döntésnek lehet a következménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik